Γεννήθηκε χωρίς ανοσοποιητικό σύστημα και παλεύει για να ζήσει!

Η μικρούλα Νίνα Γουόρνελ γεννήθηκε με Σύνδρομο Βαριάς Ανοσοεπάρκειας που σημαίνει ότι δεν έχει καθόλου ανοσοποιητικό σύστημα.

Γεννήθηκε χωρίς ανοσοποιητικό σύστημα και παλεύει για να ζήσει!

Το σώμα της είναι ανίκανο να παλέψει ακόμα και τα πιο απλά μικρόβια, κάτι που σημαίνει ότι ένα απλό κρυολόγημα μπορεί να αποβεί μοιραίο για εκείνη.

Οι γονείς της λοιπόν, προκειμένου να την κρατήσουν στη ζωή, κάνουν καθημερινά απολύμανση στο σπίτι τους τουλάχιστον τρεις φορές ενώ όταν ο μπαμπάς επιστρέφει στο σπίτι από τη δουλειά, βγάζει τα παπούτσια του, τα απολυμαίνει, απολυμαίνεται και ο ίδιος και ύστερα πλησιάζει την κόρη του.

Ο ιατρικός κόσμος που έμαθε για την σπάνια ασθένεια της Νίνα προσφέρθηκε να της κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών δωρεάν ώστε να διορθωθεί η κατάστασή της όμως ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποιος συμβατός δότης.

Νοσοκομείο στο Λονδίνο το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να της χορηγεί πολύ ισχυρή φαρμακευτική αγωγή ώστε να καταφέρει η μικρούλα να επιζήσει. Αν γίνει η μεταμόσχευση, η μικρή θα αποκτήσει το γονίδιο που ευθύνεται για το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού και έτσι στο μέλλον θα μπορεί, όπως όλα τα παιδάκια της ηλικίας της να αντιμετωπίζει ιώσεις και μολύνσεις.

Η περίπτωση της 17 μηνών Νίνα συναντιέται σπανιότατα. Το συγκεκριμένο σύνδρομο εμφανίζεται σε ένα από τα 300.000 μωρά που γεννιούνται κάθε χρόνο. Αν δεν βρεθεί τελικά συμβατός δότης, οι γιατροί δίνουν χρόνο ζωής στη μικρούλα μόλις δύο χρόνια καθώς ο οργανισμός της δεν θα αντέξει για πολύ, αν τελικά προσβληθεί από κάποιο μικρόβιο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved