Τα παιδιά της… μαγιονέζας: Νέα επαναστατική μέθοδος γονιμοποίησης

Μετά από συνολικά 150 προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης, πάνω από εβδομήντα γυναίκες κατάφεραν να αποκτήσουν παιδί με τη βοήθεια της... μαγιονέζας!

Τα παιδιά της… μαγιονέζας: Νέα επαναστατική μέθοδος γονιμοποίησης

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ενέσιμο μείγμα από κρόκο αυγού και λάδι –ό,τι δηλαδή περιέχει και η μαγιονέζα- το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες γυναικών, τις βοήθησε να αποκτήσουν παιδί, μετά από πολλές και απανωτές προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η Έμα Ρόουζ, μετά από επτά προσπάθειες εξωσωματικών και δύο αποβολές που της στοίχισαν συναισθηματικά, ήταν πλέον σχεδόν σίγουρη ότι δεν θα καταφέρει ποτέ να αποκτήσει παιδί. Σήμερα, όμως, είναι μητέρα ενός αγοριού επτά μηνών και όπως λέει, ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως κρατά στην αγκαλιά της τον μικρό Τεό χάρη σε αυτό το μείγμα.

Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν έχει δοκιμαστεί, δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι φέρνει αποτελέσματα ενώ οι περισσότεροι γιατροί δεν την αναγνωρίζουν, θεωρώντας πως όποια γυναίκα υποβάλλεται σε αυτήν, απλά χάνει χρόνο και χρήμα και τίποτα άλλο αφού είναι αναποτελεσματική.

Όμως, όσοι πιστεύουν σε αυτή, υποστηρίζουν πως αφορά γυναίκες που έχουν «ανοσία» στην εγκυμοσύνη, δηλαδή γυναίκες που σε φυσιολογική σύλληψη αποβάλλουν το έμβρυο από τη μήτρα επειδή το θεωρούν ξένο σώμα στο σώμα τους.

Αυτή η μέθοδος θεωρείται από τους υποστηρικτές της πως καταφέρνει να διώξει μακριά την παραπάνω περίπτωση, καθώς το μείγμα από κρόκο αυγού και λάδι σόγιας λειτουργεί ως ενδολιπίδιο που περιορίζει την επιθετικότητα του γυναικείου σώματος ώστε να δεχτεί το έμβρυο και αυτό με τη σειρά του να αναπτυχθεί τελικά στη μήτρα.

Η εν λόγω θεραπεία γονιμοποίησης είναι γνωστή στη Βρετανία με την ονομασία Ανοσορρύθμιση και ο κάθε κύκλος της κοστίζει 7.000 λίρες, δηλαδή είναι κατά 2.000 λίρες πιο ακριβή από έναν κύκλο εξωσωματικής. Οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε αυτή λένε πως τελικά τις βοήθησε να αποκτήσουν παιδί.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες μερικές από αυτές τις γυναίκες που σήμερα είναι ευτυχισμένες μανούλες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved