5 tips για να βοηθήσετε το παιδί σας να οργανώνεται καλύτερα για το σχολείο

Παιδί και πρόγραμμα: Η οργάνωση είναι το Α και το Ω. Ο χρόνος είναι πολύτιμος στην σύγχρονη ζωή και χωρίς την σωστή καθημερινή οργάνωση μπορεί να χάσουμε πολύ από την ποιότητα της ζωής μας.

5 tips για να βοηθήσετε το παιδί σας να οργανώνεται καλύτερα για το σχολείο

Το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδάκια μας.

Πέρα από την καλή επίδοση τους στο σχολείο, θέλουμε από αυτά να είναι χαρούμενα και ανέμελα όπως αρμόζει σε ένα παιδί και αυτό θα το καταφέρουμε μόνο αν τα έχουμε βοηθήσει, να εξασφαλίσουν αρκετό χρόνο για εξωσχολικές δραστηριότητες ή απλά για παιχνίδι.

Δείτε 5 Tips για να βοηθήσετε τα παιδάκια σας να οργανωθούν καλύτερα, ώστε να μην χάνουν πολύτιμο χρόνο της ημέρας, ψάχνοντας και μαζεύοντας τα πράγματα τους.

Ενθαρρύνετε τα να κάνουν λίστες

Θα τα βοηθήσει πολύ ένας μαυροπίνακας σε αυτό με κιμωλία ώστε να σημειώνουν κάθε μέρα εκεί τι έχουν να κάνουν αύριο για το σχολείο. Κάθε φορά που θα τελειώνουν κάτι, θα το σβήνουν και θα γεμίζουν ικανοποίηση. Φροντίστε να τον τοποθετήσετε κάπου όπου θα τον βλέπει συχνά και θα θυμάται ότι δεν έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του για το σχολείο.

Δωρίστε τους ένα ημερολόγιο

Εκεί μπορούν να γράφουν ότι θέλουν που αφορά την κάθε ημέρα αλλά και να γράφουν πόσο χρόνο πιστεύουν ότι θα τους πάρει η ολοκλήρωση μιας άσκησης. Μόλις την τελειώνουν θα ανατρέχουν ξανά στο ημερολόγιο και θα βλέπουν αν όντως έκαναν όσο χρόνο είχαν υπολογίσει. Αυτό θα τα βοηθήσει να έχουν καλύτερη αίσθηση του χρόνου αλλά και να οργανώνουν καλύτερα την ημέρα τους.

bigstock Cropped Shot Of Mother And Dau 199899310

Βάλτε χρώμα σε τετράδια και βιβλία

Κάθε μάθημα μπορεί να έχει το δικό του χρώμα. Οι πράσινοι φάκελοι για παράδειγμα μπορεί να είναι για την Γλώσσα και οι μπλε για τα μαθηματικά. Το ίδιο ισχύει και για τα τετράδια. Μπορείτε να βάλετε το ίδιο χρώμα και στα αντίστοιχα βιβλία απλώς κολλώντας ένα αυτοκόλλητο του ίδιου χρώματος στο βιβλίο. Αυτό θα τα βοηθήσει πολύ με την προετοιμασία της επόμενης ημέρας όπου βάζουν τα βιβλία και τετράδια τους στην τσάντα τους.

Μην το περιορίζετε να διαβάζει μόνο στο γραφείο

Πολλές φορές μπορεί να θέλει να κάνει τα μαθήματα του κοντά του είτε επειδή αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια είτε επειδή συγκεντρώνεται καλύτερα όταν σας έχει κοντά.

Κάθε παιδί έχει μοναδικό τρόπο να διαβάζει και αυτό πρέπει να το αποδεχτούμε και να το σεβαστούμε. Επιβάλλοντας του να διαβάζει καθιστό στο γραφείο του με κλειστή την πόρτα, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να το πιέσουμε και τελικά να κάνει τον διπλάσιο χρόνο να ολοκληρώσει μια εργασία σε σχέση με το πόση θα έκανε αν το έκανε με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Κάντε έναν απολογισμό της ημέρας πριν τον ύπνο

Την ώρα που θα "καληνυχτίζετε" το μικρό σας, είναι καλό να μιλήσετε λιγάκι για τα καλά αλλά και τα κακά νέα που είχε αυτή η μέρα αλλά και να αναφερθείτε στην αυριανή, μιλώντας για λίγα πράγματα που θα κάνει την επόμενη ημέρα. Έτσι θα νιώθει πιο ασφαλές και θα είναι πιο έτοιμο και οργανωμένο να αντιμετωπίζει τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα της καθημερινότητας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved