Τι γίνεται άμα δεν εγκρίνω τη δασκάλα που έχει το παιδί μου στο σχολείο;

To να υπάρχει μια κακή δασκάλα στο σχολείο είναι σπάνιο φαινόμενο, όμως δεν είναι και αδύνατο να συμβεί.

Τι γίνεται άμα δεν εγκρίνω τη δασκάλα που έχει το παιδί μου στο σχολείο;

Αν έχετε την εντύπωση πως η δασκάλα του παιδιού σας δεν είναι η κατάλληλη, σίγουρα ανησυχείτε για το τι τελικά θα αποκομίσει από το σχολείο το παιδί σας, μήπως μείνει πίσω σε σχέση με τους συνομήλικους του και πως θα διαχειριστείτε την κατάσταση.

Πολλές φορές τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως θα τα θέλαμε, οπότε αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να έχουμε τις «κεραίες» μας ενεργοποιημένες για να μπορούμε να προβλέπουμε τις συνέπειες.

Συνήθως οι μαμάδες έχουν την εντύπωση ότι η δασκάλα του σχολείου δεν είναι η κατάλληλη όταν παρατηρούν ασάφειες σε σχέση με το διάβασμα που έχει το παιδί για το σπίτι ή όταν το παιδί τους, περιγράφει με τα χειρότερα λόγια την ημέρα του στο σχολείο.

Αν και είναι πολύ σημαντικό να ακούτε το παιδί σας, πρέπει να σιγουρευτείτε ότι δεν παρερμηνεύει τα γεγονότα και ότι δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα (πιθανόν με κάποιον συμμαθητή του) ώστε να ξεσπάει σε άλλα πράγματα.

Ακόμα και αν αυτά που σας λέει για την δασκάλα του, δεν τα εγκρίνετε, μην βιαστείτε να την κατηγορήσετε μπροστά στο παιδί σας.

bigstock Female Techer Punishment Her G 253407586 1

Συνήθως κακοί δάσκαλοι, (πέρα από το αυτονόητο που είναι αυτοί που ασκούν βία, κάνουν κατακριτέες πράξεις, βρίζουν, καπνίζουν μπροστά στα παιδιά κ.λπ.) θεωρούνται αυτοί που :

Είναι βαρετοί:

Οι βαρετοί δάσκαλοι ουσιαστικά μιλούν πολύ , χωρίς να κάνουν συχνές ερωτήσεις, κάνοντας το μάθημα μονότονο. Στο τέλος παραδίδουν πολλές ασκήσεις και το παιδί μένει με ένα σωρό απορίες.

Δεν μπορούν να ελέγξουν μια κατάσταση: Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει χάος στην τάξη, το οποίο δεν μπορεί να διαχειριστεί η δασκάλα και απλά παραιτείται ή βάζει τις φωνές. Μια σωστή δασκάλα πρέπει να μπορεί να πειθαρχήσει τα παιδιά και να μην αφήνει την κατάσταση να ξεφεύγει.

Δεν έχουν ενσυναίσθηση:

Τέτοιοι είναι οι δάσκαλοι που βάζουν όλους τους μαθητές στο ίδιο τσουβάλι και δεν επιβραβεύουν κανέναν παρά έχουν συνεχώς την αίσθηση ότι οι μαθητές τους εκμεταλλεύονται. Λόγω δικών τους προβλημάτων ξεσπούν στα παιδιά, υπονομεύοντας τα, και περιφρονώντας τα.

Είναι υπερβολικά χαλαροί:

Μπορεί να ακούτε το παιδί σας να λέει πως βαριέται μέσα στην τάξη ή να παραπονιέται ότι είναι πολύ εύκολο το σχολείο για εκείνο. Θα παρατηρήσετε ότι το διάβασμα που έχει για το σπίτι είναι ακόμα πιο εύκολο από ότι ήταν στο παρελθόν και πως το παιδί σας έχει χάσει την όρεξη που είχε για να μάθει νέα πράγματα.

Αν τα πράγματα είναι κάπως έτσι, τότε ίσως χρειάζεται να απευθυνθείτε στη διεύθυνση του σχολείο και να αναφέρετε το πρόβλημα που παρατηρείτε. Μιλήστε και με άλλες μαμάδες ώστε να σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε παρερμηνεύσει κάτι .

Αν τα πράγματα δεν βλέπετε να καλυτερεύουν, ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο με το παιδί σας αναλαμβάνοντας εσείς τουλάχιστον για φέτος, ένα μέρος της εκπαίδευσης του. Μια μαμά δεν θα πρέπει υπό κανονικές συνθήκες να κάνει την δασκάλα.

Όμως καμιά φορά ίσως να είναι αναγκαίο.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved