Τα παιδιά της γης σε φωτογραφίες!

Σημαντικοί φωτογράφοι ανά τον κόσμο, αποτύπωσαν με τις μηχανές τους μερικές από τις πιο όμορφες φωτογραφίες παιδιών σε κάθε γωνιά της γης.

Τα παιδιά της γης σε φωτογραφίες!

Πρόκειται για έργα τέχνης και είναι πράγματι αντιπροσωπευτικά του διαφορετικού τρόπου ζωής που ζει κάθε παιδί, ανάλογα με την κουλτούρα του κάθε τόπου, τα ήθη και τα έθιμά του. Αφορμή γι' αυτή τη συλλογή φωτογραφιών στάθηκε ο ετήσιος διαγωνισμός του National Geographic.

Ανάμεσα στις συμμετοχές ήταν αυτές της Φρίντα Βανχί που απαθανάτισε παιδάκια να κάθονται σε βενζινάδικο στην περιοχή Καπρίβι της Ναμίμπια. Εξαιρετική και η εικόνα της Σίνθια Μακ Ντόναλντ η οποία βρέθηκε στη μεγαλύτερη παραγκούπολη του Ναϊρόμπι της Κένυας όπου ζουν εκατομμύρια άνθρωποι.

Η ίδια φωτογράφος βρέθηκε και στη λίμνη Ίνλε της Μιανμάρ όπου «αιχμαλώτισε» με τη μηχανή της μία τρυφερή φωτογραφία ενός πατέρα με την κόρη του καθώς ψαρεύουν. Ο Έλληνας φωτογράφος Στέλιος Παπαρδέλας βρέθηκε στην Ινδία και φωτογράφησε παιδάκια σε δρόμους της περιοχής Βαρανάσι.

Η Τζόις Λε Μεσουριέ βρέθηκε στη Μιανμάρ και φωτογράφησε έναν μικρό σε ηλικία μοναχό να παίζει με ένα ψεύτικο όπλο. Στο Λάος απαθανάτισε παιδικά χαμόγελα ο Κιμ Χίνο ενώ ο Μάικλ Σίι έκανε κλικ πάνω σε τρία γλυκύτατα παιδάκια που έπαιζαν έξω από το σπίτι τους στο Λάος.

Ο Τόμας Πίτερς φωτογράφησε ένα παιδάκι που τον πλησίασε σε παραλία στο Μαρόκο για να παίξουν ενώ η Μάνα Μικέλα απαθανάτισε στιγμιότυπα από φεστιβάλ στη Τζαϊπούρ της Ινδίας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved