Προσπαθούσαν δέκα χρόνια για παιδί και τελικά απέκτησαν τετράδυμα! (φωτογραφίες)

Η ιστορία της Κριστίν και του συζύγου της Τζάστιν Κλαρκ έχει περάσει ήδη στα ιατρικά ιστορικά ως μία από τις πιο σπάνιες που έχει συμβεί ποτέ.

Προσπαθούσαν δέκα χρόνια για παιδί και τελικά απέκτησαν τετράδυμα! (φωτογραφίες)

Και αυτό γιατί το ζευγάρι, που προσπαθούσε επί δέκα ολόκληρα χρόνια να κάνει παιδί, τελικά απέκτησε μονομιάς τέσσερα. Η σπανιότητα της κατάστασης οφείλεται στο γεγονός ότι ένα έμβρυο που γονιμοποιήθηκε με εξωσωματική, διαχωρίστηκε σε τρία και ύστερα το ένα από αυτά διαχωρίστηκε και πάλι.

Οι γιατροί, οι οποίοι ασχολήθηκαν με τη συγκεκριμένη ιατρική υπόθεση, υποστηρίζουν πως αυτό έχει σπανιότητα 1/70.000.000, κάτι που σημαίνει πως ήταν σχεδόν αδύνατον ιατρικά να συμβεί.

«Ελπίζαμε για ένα παιδί και φυσικά τα τέσσερα που μας ήρθαν ήταν κάτι το απίστευτο. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το πίστευα μέχρι που είδα τα τέσσερα παιδιά με τα ίδια μου τα μάτια» δήλωσε η ευτυχής μαμά η οποία είναι 36 χρονών και γέννησε τα τετράδυμά της αρκετά πρόωρα, μόλις στην 30η εβδομάδα κύησης. Τα μωρά, όλα μαζί, ζύγιζαν 4,5 κιλά και στην αρχή οι γιατροί έδιναν ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσουν και τα τέσσερα.

Τελικά, όμως, τα κατάφεραν, είναι υγιέστατα και ύστερα από νοσηλεία στην εντατική μονάδα νεογνών του νοσοκομείου όπου γεννήθηκαν στην πόλη Μπρίνσγουρθ της Βρετανίας, κατάφεραν να επιστρέψουν σπίτι σώα και απόλυτα καλά. Όσο για τους γονείς, ακόμα προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν όχι ένα, ούτε δύο αλλά τέσσερα κοριτσάκια που ονόμασαν Καρολίν, Ντάρσι, Αλέξις και Ελίσα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved