Συνταγή από το Γιώργο Γεράρδο: Φιλέτο ψαριού με κρούστα μυρωδικών και ντοματοσαλάτα

Τα ψάρια γενικά είναι μια εξαιρετική τροφή, ιδανική για τις ανάγκες των παιδιών. Ειδικά όμως τα ταπεινά ψάρια όπως οι σαρδέλες και ο κολιός είναι ακόμα πιο καλή τροφή.

Συνταγή από το Γιώργο Γεράρδο: Φιλέτο ψαριού με κρούστα μυρωδικών και ντοματοσαλάτα

Πολλές φορές όμως τα παιδιά δεν τα μαθαίνουν από μικρή ηλικία και έτσι χάνουν από γεύση αλλά και πολύτιμα ωμέγα λιπαρά. Η παρακάτω συνταγή είναι ότι πρέπει για παιδιά, αφού το ψάρι είναι χωρίς κόκκαλα και οι γεύσεις έντονες και καλοκαιρινές.

Υλικά για τέσσερα άτομα
4-6 κολιοί φιλεταρισμένοι
3 φέτες ψωμί, ιδανικά μπαγιάτικο
Μια καλή χούφτα φρέσκα μυρωδικά όπως βασιλικός, λεμονοθύμαρο, μαϊντανός
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού κάππαρη
5-10 ελιές, χωρίς το κουκούτσι τους
½ ποτήρι κρασί

Για την Σαλάτα
1 κιλό ντομάτες, ιδανικά ντοματάκι βελανίδι που είναι η εποχή του
½ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
3-4 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά σούπας μέλι ή πετιμέζι
Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και αλλατοπιπερώνουμε το ψάρι.

psarimemurwdika 1

Στο multi mayo της Kenwood χτυπάμε το ψωμί, τα μυρωδικά, τις ελιές, το λάδι και την κάππαρη ώστε να γίνουν τρίμμα.

Στα παιδιά αρέσει πολύ να πατούν το κουμπί και να παρατηρούν το μείγμα, προσοχή μόνο με τις λεπίδες! Βρέχουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με το κρασί, τοποθετούμε τα φιλέτα με το δέρμα προς τα επάνω, απλώνουμε το μείγμα της κρούστας και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

psarimemurwdika001

Για το λαδόξυδο της σαλάτας βάζουμε τα υλικά μας στο multi mayo και το ελαιόλαδο στο ειδικό δοχείο που χρησιμοποιούμε και για την μαγιονέζα. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.

psarimemurwdika002 1

Για να σερβίρουμε, κόβουμε τις ντομάτες, αρωματίζουμε με το λαδόξυδο και τοποθετούμε το ψάρι από πάνω.

psarimemurwdika003 1
psarimemurwdika004 1
psarimemurwdika005 1

Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με φύλα βασιλικού.

psarimemurwdika006 1

Καλή σας όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved