Συνταγή για κολατσιό στο σχολείο: Κέικ μπανάνας με μούσλι

Από τις πιο νόστιμες συνταγές μου για κολατσιό στο σχολείο!

Mamatsita
Συνταγή για κολατσιό στο σχολείο: Κέικ μπανάνας με μούσλι

Για εκείνες τις φορές που οι μπανάνες είναι αραχτές στην φρουτιέρα και ωριμάζουν μέρα με την μέρα χωρίς κανείς να τις ενοχλεί, χωρίς κανένας να τις προτιμά κι εσύ γκρινιάζεις γιατί φορτώνεσαι φρούτα από την λαϊκή για να φάνε και παίρνεις ως απάντηση «βρε μαμά, είναι πολλά τα φρούτα του καλοκαιριού, τι να πρωτοφάμε κι εμείς;»… και λυπάσαι να τις πετάξεις… και καλά κάνεις γιατί έχουμε πει πως δεν πετάμε τίποτα…!!!

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, διατήρησε την ψυχραιμία σου και φτιάξε μ’ αυτές τις μαυρισμένες, ώριμες μπανάνες ένα νο-στι-μό-τα-το κέικ. Και βάλε και μούσλι μέσα, έτσι για να πάρεις και μ’ αυτό τον τρόπο το αίμα σου πίσω που τα παρακαλάς, – «δοκίμασε το πουλάκι μου, δεν θα δηλητηριαστείς!!!» Πίστεψε με, παρακάλια σ’ αυτό το κέικ δεν θα χρειαστεί να κάνεις!!!

Είναι δοκιμασμένη συνταγή κι αγαπημένη. Το κέικ μπανάνας με μούσλι, τρώγεται μανιωδώς. Κι αν κρατήσεις και λίγο για να το κάνεις cup cakes…, εκεί να δεις τι γίνεται!!! Τα υλικά του λίγα κι εύκολα, από αυτά που υπάρχουν καθημερινά στην κουζίνα μας.

Υλικά:
2 μπανάνες ώριμες
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη (λιγότερη αν οι μπανάνες σου είναι πολύ ώριμες)
2 αυγά
1 κούπα γάλα
2 κάψουλες βανιλίνη
2 κούπες φαρίνα
3 κ σ μούσλι (και λίγο ακόμη για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση:
Χτυπάς στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη ν’ αφρατέψουν. Προσθέτεις τ’ αυγά, το γάλα, την βανιλίνη και στη συνέχεια τη φαρίνα. Προσθέτεις τις μπανάνες κι ανακατεύεις για πολύ λίγο ακόμη στο μίξερ. Μόλις ο χυλός είναι έτοιμος, προσθέτεις το μούσλι κι ανακατεύεις με μια σπάτουλα.
Ρίχνεις τον χυλό σε καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα του κέικ, πασπαλίζεις με λίγο ακόμη μούσλι την επιφάνεια του και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα, να βγαίνει καθαρή. Αυτό ήταν!!!
Αφήνεις το κέικ σου να κρυώσει πάνω σε μια σχαρίτσα και στη συνέχεια απολαμβάνεις τα επιφωνήματα ενθουσιασμού απ’ όλους όσοι το δοκιμάζουν. Ένα θα σου πω, η αδελφή μου που δεν δίνει εύκολα το μαγειρικό της μπράβο, το χαρακτήρισε ως το «τέλειο» κέικ. Αυτά είναι!!!κέικ μπανάνα με μούσλι
Απόλαυσε το στο πρωινό μ’ ένα ποτήρι δροσερό γάλα, πάρτο μαζί σου στην παραλία (η θάλασσα πάντα τους ανοίγει την όρεξη), ή συνόδευσε το με μια μπαλίτσα παγωτό βανίλια και πρόσφερε το οποιαδήποτε ώρα της μέρας. Ακόμη κι ως επιδόρπιο για να κλείσεις ένα γεύμα ή δείπνο με την οικογένεια σου ή με τ’αγαπημένα σου πρόσωπα!

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

Δείτε εδώ όλα τα θέματα Back to School του Mothesblog.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved