Back to school: Θα καταφέρω να περνάω αρκετό χρόνο με το παιδί μου τώρα που ξεκινάει το σχολείο;

Τα σχολεία όπου να ναι θα ανοίξουν και άμα είστε εργαζόμενη μανούλα σίγουρα θα σας απασχολεί πως θα καταφέρνετε να περνάτε αρκετό ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας.

Back to school: Θα καταφέρω να περνάω αρκετό χρόνο με το παιδί μου τώρα που ξεκινάει το σχολείο;

Ειδικά άμα δεν είστε ευχαριστημένες με το πώς διαχειριστήκατε τον χρόνο σας την προηγούμενή χρονιά, επειδή μπορεί το παιδί σας με τον δικό του τρόπο να σας έλεγε πως δεν του δίνετε αρκετή σημασία. Και η αλήθεια είναι ότι τη χρειάζεται. Και εσείς την χρειάζεστε.

Δείτε κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βρείτε χρόνο μαζί με το παιδί σας, ακόμα και αν νιώθετε ότι δεν έχετε χρόνο.

Κάντε μια βόλτα έστω και μικρή περπατώντας

Το περπάτημα βοηθά στην αποβολή του στρες και κάνει πολύ καλό και σε εσάς και στο παιδί σας. Το γεγονός ότι θα βρίσκεστε εκτός σπιτιού αλλά και μακριά από τις οθόνες, έστω και αν είναι για λίγο διάστημα θα σας προσφέρει πολύ ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας. Ρίξτε μια ματιά στη γειτονιά σας.

Μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσα μέρη δεν είχατε ανακαλύψει πως προσφέρονται για μια βόλτα. Τα Σάββατα που δεν θα έχει σχολείο και εσείς δουλειά, είναι μια ιδανική μέρα για να το κάνετε.

bigstock Loving Single Mother Hugging C 235958563

Αφήστε το να σας βοηθάει .

Τα παιδιά λατρεύουν να βοηθάνε τους γονείς τους. Θέλετε να πάτε σούπερ μάρκετ; Πάρτε το μαζί σας και πείτε του να σας βοηθά να παίρνετε τα πράγματα από το ράφι. Ή να τα βάζει στη σακούλα. Θέλετε να ετοιμάσετε το βραδινό; Πείτε του να σας βοηθήσει να στρώσετε το τραπέζι. Αυτές οι στιγμές που θα περνάτε μαζί θα του μένουν και θα νιώθει πιο πλήρες και ικανοποιημένο αλλά και εσάς πιο κοντά του.

Κάντε του μικρές εκπληξούλες.

Αφήστε του ένα γραμματάκι πάνω από το τάπερ που θα πάρει για το σχολείο για παράδειγμά.

Ή ένα γραμματάκι στο κομοδίνο του για να το καλημερίσετε. Θα το λατρέψει, θα νιώσει ότι νοιάζεστε και το σκέφτεστε ακόμα και αν δεν είναι μαζί σας και θα νιώθει περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά. Και εσείς θα το χαίρεστε!

Αν θέλετε να έχετε λίγο ακόμα περισσότερο χρόνο φροντίστε να κοιμάται το παιδάκι σας λίγο πιο νωρίς ώστε να το ξυπνάτε μισή ώρα-ένα τέταρτο νωρίτερα το πρωί. Οι πρωινές ώρες είναι οι πιο παραγωγικές και τα παιδιά το πρωί είναι αξιολάτρευτα και αξιαγάπητα. Εντάξει πάντα είναι. Αλλά το πρωί είναι ειδική περίπτωση. Είναι οι καλύτερες ώρες για να έρθετε πιο κοντά .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved