Tips που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τον ρόλο της νέας μαμάς

Δεν είμαστε πάντα και για όλα έτοιμοι. 

Tips που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τον ρόλο της νέας μαμάς

Ανεξαρτήτως από το πόσο προετοιμασμένες μπορεί να είμαστε για τον ερχομό του μωρού μας , όλες οι ορμονικές αλλαγές αλλά και η ρουτίνα που αλλάζει μας αναστατώνουν. Δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε όλα.

Όμως μπορούμε να δώσουμε σημασία στο στις σκέψεις μας και στο σώμα μας που μας μιλούν και να τα διαχειριστούμε με όποιο τρόπο μπορούμε.
Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε ειδικά τις πρώτες ημέρες και εβδομάδες μετά την γέννηση του μωρού σας που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.

Μην περιμένετε πολλά. Δεν χρειάζεται κατευθείαν να νιώσετε ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο και να πετάτε. Είναι λογικό να νιώσετε εξαντλημένη ή ακόμα και να σας πιάνουν πανικοί. Περπατήστε αυτό το δρόμο της μητρότητας που πήρατε με αργά βήματα.

Να κοιμάστε όποτε μπορείτε. Μόλις το μωράκι σας αποκοιμιέται, δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε κατευθείαν με τις οικιακές εργασίας.

Προσπαθήστε να σκέφτεστε και τον εαυτό σας. Να τρώτε υγιεινά, να πίνετε πολύ νερό. Πάρτε δυνάμεις, τις χρειάζεστε!

bigstock 202445836

Δεχτείτε βοήθεια άμα τη χρειάζεστε. Αν για παράδειγμα η μητέρα σας ή κάποιο άλλο συγγενικό σας πρόσωπο προσφερθεί να μαγειρέψει φαγητό κάποια στιγμή που αισθάνεστε κουρασμένη, ή να καθαρίσει το σπίτι, αφήστε την να το κάνει. Έχετε ήδη αρκετά να κάνετε μέσα στην ημέρα σας οπότε μια βοήθεια μπορεί να σας φανεί σωτήρια.

Προνοείστε. Μπορείτε κάνετε κάποια εύκολα γεύματα σε μεγάλες ποσότητες και να τα αποθηκεύετε στο ψυγείο σας. Θα σας γλιτώσει χρόνο και θα νιώθετε πιο ήρεμη.

Ελάτε σε επαφή με άλλες μαμάδες. Πολλές φορές η νέες μαμάδες μπορεί να νιώσουν μοναξιά, ειδικά αν είχαν μια πολύ δεδομένη καθημερινότητα πριν τη γέννηση του μωρού τους.

Ακούτε συμβουλές αλλά να τις φιλτράρετε. Δεν είναι όλα τα μωράκια τα ίδια, ούτε όλες οι μαμάδες τα αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο. Το ένστικτο σας σας λέει πάντα το σωστό, οπότε εμπιστευτείτε το.

Όσον αφορά τα ιατρικά θέματα, άμα προκύψουν να έχετε έναν δικό σας παιδίατρο που εμπιστεύεστε και μπορείτε να τον συμβουλεύσετε όποτε χρειαστεί.

Πάνω από όλα προσπαθήστε να απολαύσετε όσο μπορείτε αυτή τη περίοδο. Περάστε στιγμές μιλώντας στο μωράκι σας, νανουρίζοντας το ,χαλαρώνοντας μαζί το0υ. Ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα. Ρουφήξτε τον!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved