Εγκυμοσύνη και ταξίδι: Μέχρι πότε είναι ασφαλές να ταξιδέψω;

Άμα σκοπεύετε να ταξιδέψετε σύντομα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, ειδικά αν βρίσκεστε στις πρώτες βδομάδες της εγκυμοσύνης σας.

Εγκυμοσύνη και ταξίδι: Μέχρι πότε είναι ασφαλές να ταξιδέψω;

Ωστόσο υπάρχουν μερικά πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν το ταξίδι σας ασφαλέστερο και πιο άνετο.

Δείτε κάποιες συμβουλές παρακάτω που θα σας βοηθήσουν:

Άμα σκοπεύετε να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο αρχικά, φροντίστε να κάνετε κάποια διαλείμματα, ώστε να κάνετε διατάσεις στην μέση σας. Φυσικά εννοείτε πως θα φοράτε την ζώνη ασφαλείας.

Άμα ταξιδεύετε με λεωφορεία να ξέρετε πως είναι καλύτερο να μην σηκώνεστε και πολύ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα καθώς πολλά λεωφορεία δεν έχουν φροντίσει τις αναρτήσεις τους και μπορεί να ταρακουνηθείτε πολύ και να χάσετε την ισορροπία σας.

Άμα ταξιδεύετε με το τρένο συνήθως υπάρχει περισσότερος χώρος για να σηκώνεστε και να περπατάτε λίγο και μεγαλύτερη σταθερότητα. Οπότε συνίσταται κάθε μια ώρα να κάνετε μια μικρή βόλτα για να ξεπιάνεστε.

Γενικότερα καλό είναι το ταξίδι σας με όποιο μέσο να μην διαρκεί περισσότερο από πέντε με έξι ώρες.

Σε κάθε περίπτωση να κάνετε συχνά διαλείμματα για να επανέρχεται η κυκλοφορία του αίματος σας στα φυσιολογικά.

Αν τώρα έχετε κανονίσει ένα ταξίδι με το αεροπλάνο να θα πρέπει να φροντίσετε για κάποια πράγματα ώστε το ταξίδι σας να είναι πιο ασφαλές και άνετο.

bigstock Pregnant Woman At Second Trime 230513845

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες αλλά και οι γιατροί συστήνουν στις εγκύους γυναίκες να ταξιδεύουν μέχρι και τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης τους. Αν βέβαια υπάρχει άδεια από το γιατρό μπορεί μια γυναίκα να ταξιδέψει και αργότερα, αλλά συνήθως καλό είναι να αποφεύγεται.

Είναι γνωστό ότι οι διάδρομοι στα αεροδρόμια είναι στενοί και τα μπάνια μικρά, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο και άβολο το να σηκώνεστε για να περπατάτε.

Βεβαιωθείτε ότι είστε απόλυτα ασφαλείς άμα θέλετε να σηκωθείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και φροντίστε να στηρίζεστε στα καθίσματα.

Καλύτερα να επιλέξετε να κάθεστε στα εξωτερικά καθίσματα που είναι δίπλα στο διάδρομο ώστε να μπορείτε να σηκώνεστε με μεγαλύτερη ευκολία αλλά και να τεντώνετε τα πόδια σας πιο συχνά άμα χρειαστεί.

Άμα ταξιδεύετε με μικρά αεροπλάνα καλύτερα να κοιτάξετε να αποφύγετε τα υψόμετρα πάνω από τα 7000 πόδια.

Όσον αφορά τις κράμπες που μπορεί να σας δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, να έχετε στο νου σας ότι οι κάλτσες συμπίεσης μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ και να μειώσουν και τον κίνδυνο πρηξίματος.

Γενικότερα συστήνεται στις μέλλουσες μητέρες να αποφεύγουν τα ταξίδια από την 37η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και μετά.

Άμα η εγκυμοσύνη είναι πιο πολύπλοκη, τότε υπάρχουν παράγοντες κινδύνου πρόωρου τοκετού οπότε καλό είναι να αποφεύγονται τα ταξίδια μετά τις 32 εβδομάδες κύησης.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved