4 τρόποι για να απαλλαχτείτε από τα θέματα με το σώμα σας και να απολαύσετε την εγκυμοσύνη σας

εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική εμπειρία. Μπορούμε να απολαύουμε κάθε στιγμή φροντίδας που δεχόμαστε από τους γύρω μας για 9 μήνες και να νιώθουμε βασίλισσές.

 
4 τρόποι για να απαλλαχτείτε από τα θέματα με το σώμα σας και να απολαύσετε την εγκυμοσύνη σας

Αντί για αυτό, πολλές γυναίκες νιώθουν να πέφτει η αυτοπεποίθηση τους λόγων κάποιων συμπτωμάτων που τη συνοδεύουν. Μπορεί να είναι τα σπυράκια, τα σημάδια από τις ραγάδες στο σώμα, το έξτρα βάρος ή οι πρησμένοι αστράγαλοι.

Σίγουρα κάτι τέτοια συμπτώματα μπορεί να κάνουν μια γυναίκα να νιώθει μίζερα και να ρίχνουν τη διάθεση της χωρίς να την αφήνουν να απολαμβάνει κάθε στιγμή της μοναδικής διαδικασίας της εγκυμοσύνης.

Όμως μήπως να τα δούμε με άλλο μάτι και να αποφασίσουμε να απολαύσουμε περισσότερο την εγκυμοσύνη μας;

Δείτε με ποιους απλούστατους τρόπους μπορεί να γίνει αυτό:

Φύγετε από τη δουλειά νωρίτερα.

Η δουλειά είναι σημαντική, και μπορεί να νιώθετε ότι πρέπει να αποδείξετε πολλά ειδικά αυτή τη περίοδο. Όμως μήπως αντί να δουλεύετε μέχρι μία μέρα πριν τον τοκετό σας, σκεφτείτε να πάρετε κάποιες μέρες ή και εβδομάδες άδεια πιο πριν.

Κατά τις τελευταίες μέρες της εγκυμοσύνης, ειδικά άμα η δουλειά σας έχει ορθοστασία, θα νιώθετε πολύ επιβαρυμένο το σώμα σας.

Όμως ανεξαρτήτως της στάσης του σώματος σας είναι καλό σταδιακά να μειώνετε τις ώρες που απασχολείστε, ειδικά όσο πλησιάζει ο τοκετός, ώστε μετά η ζωή σας να κυλήσει πιο ήρεμα και να μην νιώσετε μια ξαφνική αλλαγή που δεν θα μπορείτε να διαχειριστείτε.

Δεν θα σας περάσει κανείς για αδύναμη, μην αφήνετε την ανασφάλεια σας να σας κυριεύει.

bigstock pregnancy motherhood people 137798192

Δεχτείτε το νέο σας σώμα και αγαπήστε το

Ο καθρέπτης μπορεί να γίνει ο καλύτερος σας φίλος. Δοκιμάστε να κοιτάτε το σώμα σας μετά το μπάνιο για λίγη ώρα στον καθρέπτη. Σκεφτείτε κοιτάζοντας το ότι κουβαλάτε μια ζωή μέσα σας και πόσο μοναδικό και δυνατό είναι το σώμα σας που καταφέρνει να το μεγαλώνει.

Είστε μια μαχήτρια. Οι καμπύλες σας είναι εκεί για να σας διευκολύνουν, τα σημάδια και οι πόνοι αντανακλούν τη δύναμη και την ελαστικότητα του σώματος σας για χάρη της ζωής που κουβαλάτε μέσα σας.

Οριοθετήστε το πόσο θα στρεσάρεστε

Ναι το στρες δεν είναι κάτι που ελέγχεται εύκολα. Αλλά πραγματικά δεν αξίζει να το αφήνετε να παίρνει τα ηνία. Αφήστε ήσυχο τον εαυτό σας που προσπαθεί να μεγαλώσει μια ζωή μέσα του! Πείτε περισσότερα όχι, έχετε την καλύτερη δικαιολογία για να το κάνετε τώρα.

Αφήστε τις ενοχές

Σίγουρα θα υπάρχουν στιγμές που θα σκέφτεστε τι θα μπορούσατε να κάνετε καλύτερα, ή ότι μπορεί να μην είστε αρκετά κατάλληλη για αν γίνεται μανούλα, σκέψεις που περνούν από κάθε εγκυμονούσα. Διαλέξτε να κάνετε καλύτερες σκέψεις που θα σας ωφελήσουν περισσότερο. Σας αξίζει.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved