Αφαίρεσαν όγκο σε έμβρυο όσο ήταν ακόμα στην μήτρα

Σε έναν υπέρηχο ρουτίνας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, η Τάμι Γκονζάλες πάγωσε. Οι γιατροί, της αποκάλυψαν πως το κοριτσάκι που κυοφορούσε είχε έναν τεράστιο όγκο στο στόμα του.

Αφαίρεσαν όγκο σε έμβρυο όσο ήταν ακόμα στην μήτρα

Στον υπέρηχο φαινόταν σαν να έχει μια φούσκα μπροστά από το στόμα της, όμως δεν ήταν φούσκα. Ηταν ένας πετρώδης όγκος. Οι γιατροί μόλις είδαν τον όγκο, έδωσαν στο μωρό ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης μετά τη γέννησή του ενω υποστήριξαν πως ακόμα και να τα κατάφερνε τελικά θα χρειαζόταν τραχειοτομή για να μπορεί να αναπνεύσει.

Οι γονείς, μετά το πρώτο σοκ, έψαξαν να βρουν τι εναλλακτικές λύσεις υπήρχαν. Ετσι, βρήκαν τον Δρ. Κουιντέρο πρωτοπόρο στην εμβρυακή ιατρική, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει αρκετές περιπτώσεις με μωρά όσο ήταν ακόμα στην μήτρα. Τους είπε ότι το μεγαλύτερο ρίσκο αυτής της εγχείρησης είναι όη πιθανή αιμορραγία που μπορεί να προκύψει και που υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσει το θάνατο του μωρού.

Τελικά οι γονείς πήραν το ρίσκο, και έτσι μόλις 4 μηνών έμβρυο, σώθηκε. Στην επέμβαση, στην οποία η μητέρα Τάμη Γκονζάλες ήταν ξύπνια, οι γιατροί με ένα ειδικό λέιζερ, αφαίρεσαν προσεκτικά τον όγκο, στο νοσοκομείο Μαιμάμι Τζάσκον Μεμόριαλ στην Φλόριντα. Χρησιμοποιώντας ένα ενδοσκόπιο και καθοδηγούμενοι από τον υπέρηχο, κατάφεραν να αφαιρέσουν τον όγκο, καθαρίζοντας το στόμα του εμβρύου. Η διαδικασία κράτησε περίπου μια ώρα.

«Επιτέλους μπορώ να δω το προσωπάκι της», δήλωσε η μητέρα.

Πέντε μήνες αργότερα, γεννήθηκε ένα υγιές μωρό και το μόνο που μαρτυρούσε την εγχείρηση που είχε κάνει, ήταν μια μικρή ουλή στο στόμα της. Η εγχείρηση έγινε τον Μάιο του 2010 αλλά αποφάσισαν μόλις πριν λίγο καιρό να δώσουν το θέμα στη δημοσιότητα, γιατί οι γιατροί περίμεναν την δημοσιοποίηση της έκθεσής αυτής σε περιοδικό γυναικολογίας.

Τώρα πια το παιδί έχει μεγαλώσει και είναι ένα πολύ υγιέστατο κοριτσάκι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved