Ύπνος μωρού: Από πότε μπορεί να αρχίσει να κοιμάται με μαξιλάρι;

μωράκια μπορούν να αρχίσουν να κοιμούνται με μαξιλάρι αφότου έχουν κλείσει τους 18 μήνες (1.5 χρόνων).

Ύπνος μωρού: Από πότε μπορεί να αρχίσει να κοιμάται με μαξιλάρι;

Καλό όμως είναι, να περιμένετε μέχρι να κλείσουν τα δύο τους χρονάκια για να τους δώσετε το πρώτο τους μαξιλάρι.

Μην επιχειρήσετε να το κάνετε νωρίτερα, εκτός αν σας προτρέψει για κάποιο λόγο ο γιατρός σας να το κάνετε.

Όταν αρχίζουν οι γονείς να αναρωτιούνται αν θα έπρεπε να ξεκινήσουν να βάζουν μαξιλάρι στο κρεβατάκι του μωρού τους, πολλές φορές δοκιμάζουν να βάλουν κάποια κουβερτούλα ή πολλά μαζεμένα λούτρινα κουκλάκια γύρω του ώστε να δουν πως θα αντιδράσει.

Καλύτερα να το αποφύγετε αυτό. Δεν χρειάζεται να βάλετε κάποια κουβέρτα ή κάποιο μαλακό κουκλάκι κάτω από τον αυχένα του μικρού σας. Το μωρό σας θα πρέπει να κοιμάται στο επίπεδο στρώμα του χωρίς πρόσθετα αντικείμενα μέσα στη κούνια του.

Οι κουβέρτες και τα λούτρινα μπορούν να έρθουν στην ίδια ηλικία που θα ξεκινήσετε το μαξιλάρι, δηλαδή στην ηλικία 1,5-2 χρόνων.

ipnos morou 2

Tι κίνδυνος υπάρχει;

Τα μαξιλάρια, οι κουβέρτες, τα πολλά παιχνίδια εγκυμονούν τον κίνδυνο πνιγμού σε αυτή την ηλικία. Σύμφωνα μάλιστα με την Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων στην Αμερική, το μαξιλάρι είναι υπεύθυνο για 700 θανάτους βρεφών από το 1992 έως και το 2010!

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων επίσης αναφέρει πως τα μαξιλάρια, οι κουβέρτες και τα πολλά λούτρινα μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες του συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου του βρέφους (SIDS), που χαρακτηρίζεται από ξαφνικό θάνατο λόγω ασφυξίας.

Δεν χρειάζεστε να πανικοβάλλεστε, όμως να παίρνετε τα σωστά μέτρα και να περιμένετε μέχρι να κλείσει τα δύο του χρόνια ώστε να αναπτύξει καλύτερες κινητικές ικανότητες και να μπορεί να απωθήσει κάτι που μπορεί να εμποδίζει την αναπνοούλα του ή ενοχλεί το πρόσωπο του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved