Οδηγίες για τα πρώτα του βήματα! Πώς θα το βοηθήσετε να περπατήσει!

Πολλοί γονείς βλέποντας την επιθυμία των παιδιών τους να κινηθούν, την ερμηνεύουν σαν επιθυμία ότι το παιδί θέλει να περπατήσει. Και ενώ δεν είναι έτοιμο το πιέζουν.

Οδηγίες για τα πρώτα του βήματα! Πώς θα το βοηθήσετε να περπατήσει!

Το παιδί για να φτάσει σε σημείο να περπατήσει πρέπει να περάσει πρώτα από διάφορα στάδια μέχρι να αισθανθεί πλέον έτοιμο να κάνει μόνο του κάποια βήματα.

Οι περισσότεροι γονείς όμως τα αφήνουν μόνα τους χωρίς καμία στήριξη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το παιδί να πέσει, να φοβηθεί και πολλές φορές και να μην θελήσει να ξαναπροσπαθήσει μέχρι να μάθει να περπατάει.

Ένα άλλο λάθος είναι ότι οι γονείς βάζουν το παιδί στην στράτα για να το βοηθήσει. Η στράτα απλώς ξεκουράζει το παιδί και του δίνει μια ελευθερία κινήσεων, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να το βοηθήσει να περπατήσει. Αν η στράτα χρησιμοποιείται για πολλές ώρες την μέρα και σαν το μοναδικό μέσo για να μάθει το παιδί να περπατάει τότε θα έχει το εξής αποτέλεσμα: Το παιδί θα χρησιμοποιεί μόνο τα δάχτυλα των ποδιών του και όχι ολόκληρη την πατούσα στο πάτωμα για να περπατήσει.
Αυτό μπορεί να επιβραδύνει την νευρολογική ανάπτυξη καθώς δεν δέχεται ερεθίσματα για το τι πρέπει να κάνει, αλλά και δεν μπορεί να αναπτύξει το αίσθημα της ισορροπίας που είναι απαραίτητο για ένα ανεξάρτητο περπάτημα. Επίσης η χρησιμοποίηση μόνο των δαχτύλων του ποδιού μπορεί ακόμα να εμφανίσει κάποιες παραμορφώσεις στο πόδι.

Και μην ξεχνάτε ότι κάθε παιδί ωριμάζει σε διαφορετικό χρόνο και έχει το δικό του ρυθμό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved