Εγκυμοσύνη και εργασιακό περιβάλλον: Τι να προσέχετε

Mάθατε πρόσφατα ότι είστε έγκυος και ανησυχείτε για το πως να συνεχίσετε να πηγαίνετε στη δουλειά σας;

Εγκυμοσύνη και εργασιακό περιβάλλον: Τι να προσέχετε

Αρχικά συγχαρητήρια για το δώρο που σας δόθηκε!

Δεν υπάρχει σημαντικός λόγος να ανησυχείτε για το πως θα συνεχίσετε να εργάζεστε, εκτός αν το επάγγελμα σας απαιτεί ιδιαίτερη φυσική ικανότητα ή το περιβάλλον του είναι πολύ ανθυγιεινό.

Ίσα ίσα που πολλές γυναίκες έχουν εξομολογηθεί, πως η εργασία τις βοήθησε να ξεχνούν μερικά από τα δυσάρεστα συμπτώματα της εγκυμοσύνης.

Ακόμα. το γεγονός πως θα πρέπει να διαχειριστείτε κάποια πράγματα στη δουλειά, θα σας προετοιμάσει για την ζωής σας μετά τη γέννηση του μωρού σας. που θα είναι πιο απαιτητική και με περισσότερες προκλήσεις.

Για να κάνετε πιο άνετο το χώρο εργασίας σας και να μην αγχώνεστε, μπορείτε να προσέξετε λίγο περισσότερο πως να προστατεύεστε.

Αρχικά όπως είναι προφανές θα πρέπει να το ανακοινώσετε στον εργοδότη σας ώστε να βρείτε μαζί τρόπους για πιο ευέλικτα ωράρια αλλά και άλλες διευκολύνσεις που μπορεί να συζητήσετε.

Γενικά οι περισσότερες εταιρείες ακολουθούν αντικαπνιστική πολιτική στους χώρους εργασίας, αν όμως υπάρχουν σημεία όπου επιτρέπεται το κάπνισμα, προσπαθήστε να τα αποφύγετε.

Να έχετε το συρτάρι του γραφείου σας γεμάτο με σνακ, όπως αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή δημητριακά, ώστε να μην χρειαστεί να πεινάσετε για να αναπληρώσετε την ενέργεια σας.

Αν εργάζεστε σε μέρος όπου παρατηρούνται υψηλές θερμοκρασίες, μπορείτε να ζητήσετε να σας αντικαταστήσει κάποιος και να αναλάβετε εσείς κάποιο άλλο πόστο γιατί η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να βλάψει το μωρό σας.

Αν εργάζεστε μπροστά σε υπολογιστή, να έχετε στο νου σας, ότι θα πρέπει κάθε λίγο να σηκώνεστε και να ξεπιάνεστε. Να κάνετε τακτικά διαλείμματα, γιατί οι κράμπες μπορεί να γίνουν ανυπόφορες.

Σιγουρευτείτε για τη σωστή τοποθέτηση του καθίσματος σας. Καθίστε σε μια καρέκλα με ρυθμιζόμενη ανάρτηση, που να αναπαύει την πλάτη, να έχει στηρίγματα για τα χέρια και υποπόδιο.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved