Η «τετράπολις» ξεδιπλώνει το κουβάρι των παραμυθιών

Η «τετράπολις», όπως λεγόταν κατά την αρχαιότητα η Κέα, για 11η συνεχόμενη χρονιά θα ξεδιπλώσει το κουβάρι των παραμυθιών από τις 20 έως τις 28 Ιουλίου 2013.

Η «τετράπολις» ξεδιπλώνει το κουβάρι των παραμυθιών


Οι ήρωες των παραμυθιών θα ξεπροβάλουν στις τέσσερις αρχαίες πόλεις του νησιού, στην Καρθαία, την Ιουλίδα, την Κορησσό και την Ποιήεσσα, στις ακρογιαλιές, στις πλατείες, στα λιθόστρωτα μονοπάτια, στα αλώνια και στις πηγές της Κέας και θα μας πούνε παραμύθια για τη «Σοφία του Κόσμου». Μια σοφία στοχαστική και βαθιά στην απλότητά της, που η ίδια η κοινωνία σμίλευσε μέσα στα χρόνια για να μας την προσφέρει κρυμμένη μέσα στις ιστορίες.

Τριαντατρείς αφηγητές, εκπρόσωποι πέντε Διεθνών Φεστιβάλ συναντιούνται, συνομιλούν και αφηγούνται μαζί ιστορίες. Αφηγητές, συγγραφείς, μουσικοί, εικαστικοί, από την Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Σουηδία, Πολωνία, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία και Αλβανία, έχουν δώσει το ραντεβού στην Κέα για να γιορτάσουν όλοι μαζί το παραμύθι. Κατά τη διάρκεια της Γιορτής θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια αφήγησης και λόγου για ενήλικες καθώς και καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας για παιδιά.

Η Γιορτή παραμυθιών θα ολοκλήρωση το ταξίδι στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών με τις μουσικές και τα τραγούδια των γνωστών και αγαπημένων μας Koza Mostra, που μιλούν ελληνικά, παίζουν χάλκινα βαλκανικά και αρμενίζουν... πολυεθνικά!
Η καλλιτεχνική διεύθυνση της Γιορτής είναι του Γιώργου Ευγενικού.
Η αφίσα της 11ης Γιορτής είναι έργο της Γεωργίας Λαζάρου.
Τη Γιορτή Παραμυθιών διοργανώνει το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών υπό την αιγίδα και στήριξη του Δήμου Κέας, τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τη στήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε μεγάλους και μικρούς και η είσοδος είναι σε όλες ελεύθερη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved