Eγκυμοσύνη και γκαρνταρόμπα: Πώς να κάνω σωστές επιλογές;

Καθώς η κοιλίτσα σας θα μεγαλώνει όλο και πιο πολύ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα ρούχα που φοράτε θα αρχίσουν να γίνονται πιο στενά και άβολα.

Eγκυμοσύνη και γκαρνταρόμπα: Πώς να κάνω σωστές επιλογές;

Σιγά σιγά οι μπλούζες σας θα αρχίσουν να σας στενεύουν και τα παντελόνια σας δεν θα κουμπώνουν.

Πριν βιαστείτε να αγοράσετε καινούρια ρούχα, δείτε μήπως μπορείτε να κάνετε τροποποιήσεις στην ήδη υπάρχουσα γκαρνταρόμπα σας.

Μπορείτε για παράδειγμα να αντικαταστήσετε τα λάστιχα στις φόρμες σας με κορδόνια, τα οποία θα σας δίνουν τη δυνατότητα επέκτασης. Ή ακόμα μπορείτε να "κλέψετε" και από τον σύντροφο σας κάποια φαρδιά μπλουζίτσα που δεν πολυφοράει ή ακόμα και κάποια φόρμα αν είναι κοντά στο μέγεθος σας.

Όπως και να έχει όμως, σίγουρα θα χρειαστείτε κάποια έξτρα αξεσουάρ που θα σας είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Ένα από αυτά είναι οι προεκτάσεις του στηθόδεσμου. Είναι πολύ χρήσιμες στα πρώτα στάδια, όταν η περιφέρεια του θώρακα σας είναι μεγαλύτερη αλλά το μέγεθος των μαστών σας όχι ακόμα. Η προέκταση στερεώνεται στα γαντζάκια του στηθόδεσμού σας, διευρύνοντας το άνοιγμα του και ανακουφίζοντας σας από την πίεση.

Ακόμα, θα χρειαστεί μόλις χειμωνιάσει να αντικαταστήσετε τα καλσόν σας με αυτά που είναι ειδικά για εγκύους και είναι ενισχυμένα μπροστά ώστε να υποστηρίζουν την κοιλιά, ενώ τα λάστιχα τους είναι αρκετά ψηλά ώστε να κρατούν το καλσόν στη θέση του. Αν σας πιάνει ξύσιμο στα πόδια, ή έχετε συχνά κράμπες θα δείτε ότι θα σας βοηθήσουν πολύ.

bigstock Close up Shot Of Pregnant Happ 252468865



Έπειτα, πολύ σημαντικό είναι να νιώθετε άνετα με το εσώρουχο σας αλλά και να μην καταπονείτε την μέση σας παραπάνω. Υπάρχουν λοιπόν, ειδικά εσώρουχα τα οποία έχουν ενσωματωμένη ελαστική ζώνη που θα σας βοηθήσει πολύ.

Βέβαια κυκλοφορούν και ανεξάρτητες ζώνες υποστήριξης, οι οποίες είναι ειδικές για να προσαρμόζονται ακριβώς κάτω από την κοιλιά σας και να την υποστηρίζουν. Αυτές πέρα από την μέση σας, ανακουφίζουν και τα πόδια σας.

Είναι πολύ χρήσιμες όταν το μωράκι σας αρχίσει να βαραίνει ή στην περίπτωση που έχετε πολύδυμη κύηση. Να είστε όμως προσεκτικές με το πόση ώρα τη φοράτε, γιατί μπορεί να αποδυναμώσει τους μυς της κοιλιάς, τους κοιλιακούς και αυτό μπορεί να επιβαρύνει εν τέλει ακόμα παραπάνω αργότερα τη μέση σας.

Στην περίπτωση που κολυμπάτε, ειδικά αυτές τις ημέρες που είναι ακόμα καλοκαίρι, να έχετε στο νου σας ότι υπάρχουν φυσικά ειδικά μαγιό για εγκύους, τα οποία είναι ελαστικά και προσαρμόζονται αναλόγως με την κοιλιά σας.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ρούχα και αξεσουάρ, είναι στο χέρι σας να διαλέξετε τα ρούχα που είναι κατάλληλα για το μέγεθος σας και για την σωστή στήριξη της κοιλιάς και του στήθους σας. Να έχετε στο νου σας, όταν δοκιμάζετε ρούχα εγκυμοσύνης, να αναρωτιέστε που θα τα φορέσετε, ώστε να μην γίνετε υπερβολικές με τα ψώνια σας.

Σίγουρα πάντως, αν είναι να επενδύσετε, να επενδύσετε πάνω απ'όλα στην καλή εφαρμογή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved