Πρώτη φορά στην παιδική χαρά; Τι να προσέχετε

Η παιδική χαρά, είναι ένα μέρος που μπορεί να προσφέρει νέες ευκαιρίες για διασκέδαση, γνωριμίες, παιχνίδι, ακόμα και εκτόνωση σε παιδιά όλων των ηλικιών. 

Πρώτη φορά στην παιδική χαρά; Τι να προσέχετε

Δυστυχώς όπως παντού, έτσι και στην παιδική χαρά, υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί κάποιο ατύχημα άμα το παιδάκι είναι λίγο απρόσεκτο, ή ακόμα αν ο γονιός που το επιβλέπει δεν φροντίσει να έχει το νου του.

Να φανταστείτε πως τα ποσοστά λένε πως γύρω στα 200.000 παιδιά το χρόνο καταλήγουν στο νοσοκομείο λόγω κάποιου ατυχήματος που είχανε στην παιδική χαρά. Σίγουρα αυτά παντού συμβαίνουν, αλλά το ποσοστό είναι ενδεικτικό.

Έτσι λοιπόν είναι καλό να έχουμε στο νου μας κάποια πράγματα, ώστε να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα και να απολαμβάνουμε τις ώρες που περνάμε με το παιδί μας στην παιδική χαρά.

Η ηλικία που ενδείκνυται για να πάει για πρώτη φορά ένα παιδί στην παιδική χαρά, είναι όταν θα έχει καταφέρει να σηκώνεται μόνο του χωρίς βοήθεια και θα μπορεί να ελέγχει το κεφαλάκι του δηλαδή γύρω στην ηλικία των 8-12 μηνών.

Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν πάμε για πρώτη φορά το παιδί μας στην παιδική χαρά, να το τσεκάρουμε συνεχώς. Μπορεί να μπείτε αφαιρεθείτε σκεπτόμενη πως η παιδική χαρά είναι ένα μέρος που προσφέρεται για τα παιδάκια.

Αυτό δεν σημαίνει πως είναι και ασφαλής για όλες τις ηλικίες. Να σιγουρευτείτε ότι το παιδάκι σας βρίσκεται γύρω από κατάλληλα για το ίδιο παιχνίδια.

Σε κάποια πάρκα υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα σημεία που είναι φτιαγμένα για όσα παιδάκια είναι από 5 χρόνων και κάτω. Περιλαμβάνουν κάποια μικρά στρωματάκια από φελιζόλ ή απαλά στρώματα, μικρά σκαλάκια, ράμπες με λαβές και διάφορα άλλα που διευκολύνουν το μικρό σας να κινηθεί.

bigstock 222811588

Αν το παιδάκι σας είναι σε αυτή την ηλικία, φροντίστε να βρείτε ένα τέτοιο, αλλιώς να είστε πολύ προσεκτικοί με τις φθαρμένες τσουλήθρες, με τις κούνιες ή οτιδήποτε που μπορεί να το τραυματίσει.

Οι σύγχρονες παιδικές χαρές, έχουν μαλακό τάπητα ώστε να προστατεύουν τα παιδάκια από τραυματισμούς και να απορροφούν τους κραδασμούς. Είναι καλό, να έχετε στο νου σας, ειδικά τις πρώτες φορές να πάτε το παιδάκι σας σε μία τέτοια και να αποφύγετε μια παιδική χαρά ασφαλτοστρωμένη ή με χαλίκια.

Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν σημεία στην παιδική χαρά όπου υπάρχει σκιά. Ο ήλιος, ειδικά το καλοκαίρι μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνος και μια μικρή βόλτα να χαλάσει όλη τη διάθεση του μικρού σας και την δική σας λόγω κάποιου εγκαύματος.

Ακόμα προστατεύει και τις επιφάνειες που μπορεί με τον ήλιο να πιάσουν μεγάλες θερμοκρασίες, όπως της τσουλήθρας, και να προκαλέσουν και αυτές έγκαυμα με την επαφή.

Όταν θα πάτε με το παιδί σας στην παιδική χαρά για πρώτη φορά, ή ακόμα και μετά από καιρό άμα είναι σε πολύ μικρή ηλικία, μπορεί να σας ζητάει για να το βοηθήσετε να ανέβει κάπου, να τρέξει, να εξερευνήσει ή απλά για να σας έχει κοντά του. Όσο πιο έτοιμη είστε και εσείς και συμμετέχετε στο παιχνίδι τόσο το καλύτερο.

Σιγά σιγά, θα αρχίσει να έχει επαφές και με άλλα παιδάκια. Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσει να συμπεριφέρεται "κοινωνικά". Κάποιος για να συμπεριφέρεται κοινωνικά, θα πρέπει να μπορεί να εφαρμόζει τους κανόνες της κοινωνίας και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ενήλικες.

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε ήδη μάθει ή να μαθαίνετε στο παιδί σας, σωστούς τρόπους συμπεριφοράς και συνδιαλλαγής με τα άλλα παιδάκια. Πως να είναι ευγενικό, να μοιράζεται τα πράγματα του, να ζητάει συγνώμη και να βοηθάει όπου μπορεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved