Πως να μιλήσετε στο παιδί σας για το μωράκι που έρχεται

Ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια μπορεί να προκαλέσει άγχος και ταραχή στο ήδη πρωταγωνιστή της οικογένειας που είναι το παιδάκι σας.

Πως να μιλήσετε στο παιδί σας για το μωράκι που έρχεται

Μέχρι τώρα όλη η προσοχή ήταν στραμμένη απάνω του, όλα τα φώτα σε εκείνο, οπότε οτιδήποτε έρχεται να αμφισβητήσει την πρωτιά του αποτελεί απειλή.

Είναι πολύ σημαντικό πριν πείτε στο μεγαλύτερο παιδί σας ότι είστε έγκυος, να σκεφτείτε πως θα προετοιμάσετε την γνωριμία τους.

Μπορεί να θέλετε να περιμένετε μέχρι να είστε σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά αλλά καλύτερο είναι να το πείτε όσο πιο νωρίς γίνεται για να έχει χρόνο να αποδεχτεί καλύτερα την ιδέα ενός νέου μωρού.

Αν το πείτε νωρίς λοιπόν, μπορείτε να συσχετίσετε την ημερομηνία της γέννας σας, αν την ξέρετε, με ένα σημαντικό γεγονός, όπως κάποια γενέθλια, ή ΄μία γιορτή ώστε να καταλάβει ότι θα το περιμένει και πράγματι να μπει στη διαδικασία να το περιμένει και αυτό.

Εξηγείστε του όσο απλά μπορείτε ότι μέσα στην κοιλίτσα σας μεγαλώνει ένα μωρό και πείτε του ότι επειδή ακριβώς η κοιλίτσα σας θα μεγαλώνει, θα κουράζεστε και περισσότερο. Τονίστε του πόσο άφθονη αγάπη, υπομονή και στοργή έχετε ώστε να περισσεύει και για ένα δεύτερο παιδί.

Κάντε το να νιώσει ότι θα είναι και αυτό χρήσιμο και θα συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία, εξηγώντας του πως θα χρειάζεστε φροντίδα και πως αν είναι διατεθειμένος θα μπορεί να σας διευκολύνει.

bigstock Pregnant Tummy Cute Little Cu 245768572

Μοιραστείτε την εμπειρία σας μαζί του. Δείξτε του τα υπερηχογραφήματα σας, μιλήστε μαζί του στο μωράκι στην κοιλίτσα σας και κάντε το να νιώσει ότι συμμετέχει ζητώντας του να διαλέξει και αυτό πράγματα για το μωρό, ρούχα, παιχνίδια, έπιπλα.

Μπορείτε ακόμα να του πείτε να του πάρει εκείνο ένα δώρο για να το καλωσορίσει!

Και να τον ενημερώσετε πως και το μωρό θα του φέρει ένα. Έτσι θα νιώθει πιο θετικά για την άφιξη του και δεν θα αισθάνεται άσχημα όταν θα έρχονται φίλοι και συγγενείς γεμάτοι δώρα για το μωρό.

Μπορείτε ακόμα να του δείξετε και πως να το πιάνει, να το κρατάει, να το αγκαλιάζει αλλά και τι να μην κάνει με τίποτα για να μην το θέσει σε κίνδυνο.

Το πιο σημαντικό;

Φροντίστε να μην νιώσει ότι το παραμελείτε και μοιραστείτε μαζί του όλη αυτή την υπέροχη εμπειρία της αναμονής.

Μπορεί να γίνει συναρπαστική!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved