Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για το σεξ;

To να αρχίσεις να μιλάς στο παιδί σου για το σεξ δεν είναι και η πιο απλή υπόθεση, αλλά δεν είναι και κάτι δύσκολο. 

Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για το σεξ;

Χρειάζεται όμως να είσαι όσο πιο απλή γίνεται στα λόγια σου, χωρίς περριτές λεπτομέριες και να μπορείς να είσαι όσο πιο αντικειμενική γίνεται.

Καλό είναι να μην το κάνεις μεγάλο θέμα γενικότερα. Μην το ανάγεις σε μια μεγάλη κουβέντα σαν να είναι κάποιο σεμινάριο που πρέπει να κρατάει σημειώσεις γιατί μπορεί το αποτέλεσμα να είναι να έχει χαώδης πληροφορίες στο μυαλό του χωρίς να μπορεί να τις επεξεργαστεί τελικά με κάποιο τρόπο

Καλύτερα σκέψου να ανοίξεις αυτή την κουβέντα με έναν πιο ήπιο τρόπο, λέγοντας λίγα πράγματα σχετικά με αυτό. Αργότερα, κάποιες μέρες μετά να επιχειρήσεις να ξανααναφερθείς σε αυτό. Δεν σταματά ποτέ το παιδί σου να μαθαίνει όπως και εσύ.

Η κουβέντα σας περί σεξ δεν θα έχει αρχή,μέση και τέλος αλλά θα εξελίσεται με τον καιρό και με τα χρόνια. Σε κάθε ηλικία μπορείς να πεις περισσότερα πράγματα.

Αν σε πιάσει απροετοίμαστη, μην τρομάξεις να απαντήσεις αμέσως ή μην σε πιάσει πανικός γιατί θα καταγραφεί στο μυαλό του σαν κάτι που σε ταράζει και θα δυσκολευτεί να το ξανααναφέρει σε εσένα.

Πιθανόν να αρχίσει να έχει στο μυαλό του και το σεξ σαν κάτι που πρέπει να ντρέπεται να μιλάει για αυτό. Μπορεί και εσύ να μην είσαι εξοικιωμένη στο να μιλάς για αυτό, αλλά η διαδικασία που σε βάζει μοιράια το παιδί να το συζητήσεις μαζί του σε κάνει να βρίσκεις τον τρόπο και τελικά βγαίνει σε καλό.

Απλώς δεν χρειάζετε να αγχώνεσαι . Μίλησε του ήρεμα και έτσι θα λάβει το μήνυμα πως δεν χρειάζεται να νιώθει αμήχανα να ρωτάει την μαμά για το σεξ αφού είναι κάτι φυσιολογικό.

bigstock Mom And Daughter 185262868

Όταν έρχεται εκείνη η στιγμή που θες να μπεις σε κάποιες τεχνικές λεπτομέριες της πράξης, μπορεί να βοηθήσει και τους δυο σας να πετάξεις μια φράση του τύπου:

"Ξέρεις, καταλαβαίνω πόσο περίεργο ή αηδειαστικό μπορεί να σου ακουστεί αυτό, αλλά πίστεψε με, θα σου φανεί διαφορετικό μόλις μεγαλώσεις".
Μια άμεση και ειλικρινή προσέγγιση είναι ο καλύτερος τρόπος για να το επικοινωνήσεις. Μπορείς να του πεις ακόμα:

"Όταν μια γυναίκα και ένας άντρας αποφασίζουν ότι θέλουν να κάνουν σεξ, το πέος του άντρα εισχωρεί στο αιδίο της γυναίκας και απελευθερώνειι το σπέρμα".
"Mερικές φορές το σπέρμα ενώνεται με μερικά μικρά μικρά αυγουλάκια που έχει μέσα στο σώμα της η γυναίκα και έτσι βοηθά το αυγό να αρχίσει να μεγαλώνει και να γίνεται τελικά μωράκι. Αυτό γίνεται σε ένα ξεχωριστό σημείο του σώματος της γυναίκας που λέγεται ''μήτρα''.

Μόλις λοιπόν θα έχεις κάνει αυτή τη πρώτη κουβέντα και θα τα έχεις πει αυτά, να ξέρεις ότι μπορεί να σε κοιτάει λίγο ύποπτα ή περίεργα, σκεπτόμενο ότι και εσύ τα έχεις κάνει αυτά που μόλις του εξήγησες.

Μην εκπλαγείς αν σου αλλάξει θέμα απότομα, αν φύγει ή αν κάνει σαν να μην άκουσε τίποτα από ότι του είπες. Σε άκουσε. Απλά θέλει το χρόνο του να τα αφωμοιώσει. Όλα μια απόφαση είναι.

Θα δεις πως δεν είναι τόσο δύσκολο τελικά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved