Πώς να ταΐσετε σωστά το μωρό σας με μπιμπερό

Κάποιες μανούλες προτιμούν να μη θηλάζουν το μωρό τους αλλά να το ταίζουν με το μπιμπερό από τις πρώτες ημέρες της ζωής του.

Πώς να ταΐσετε σωστά το μωρό σας με μπιμπερό

Αυτό μπορεί να μην είναι και το ιδανικό, γιατί σύμφωνα με έρευνες, τα μωράκια που θηλάζουν με μπιμπερό τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, είναι πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις συγκριτικά με αυτά που θηλάζουν από το μαστό.

Άμα όμως έχετε καταλήξει ότι δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία και προτιμάτε το μπιμπερό, να είστε πολύ προσεκτική με την υγιεινή.

Υπάρχουν ειδικά είδη γάλακτος που έχουν παρασκευαστεί σύμφωνα με τους ενδεδειγμένους κανόνες υγιεινής ώστε να προσομοιάζουν το μητρικό γάλα.

Είναι καλό να κάνετε μια έρευνα αγοράς ώστε να διασφαλίσετε ότι έχετε το κατάλληλο γάλα με όλα τα λιπαρά τις πρωτεΐνες και τις βιταμίνες που χρειάζεται το μωρό σας.

Το αγελαδινό γάλα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία που δεν μπορούν να επεξεργαστούν τα νεογνά και μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στον οργανισμό τους.

Ρωτήστε τον παιδίατρο σας ώστε να σας καθοδηγήσει αν δείτε ότι δεν βγάζετε άκρη.

Να ξέρετε όμως, πως υπάρχουν δύο είδη γάλακτος κατάλληλο για νεογέννητα: το τροποποιημένο αγελαδινό και αυτό που βασίζεται στο γάλα σόγιας.

taisma bibero

Τα περισσότερα μωράκια που θηλάζουν από μπιμπερό τρέφονται με το τροποποιημένο αγελαδινό. Αυτό όμως εξαρτάται από πως το μεταβολίζει το μωρό σας. Αν του το ξεκινήσετε και δείτε πως δεν χορταίνει και συνεχίζει να πεινάει, πολύ πιθανόν να πρέπει να το αλλάξετε.

Να έχετε στο νου σας ότι από την στιγμή που θα ξεκινήσετε να του χορηγείτε γάλα από το μπιμπερό, θα πρέπει να ελέγχετε τις θηλές των μπουκαλιών ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν φθαρεί.

Φροντίστε την ώρα που το ταΐζετε, να έχετε μια άνετη στάση και να είστε απολύτως συγκεντρωμένη σε εκείνη τη στιγμή. Το κεφαλάκι του μπορεί να ακουμπάει στο εσωτερικό μέρος του αγκώνα σας και η πλάτη του να στηρίζεται στον βραχίονα σας.

Όση ώρα θηλάζει, κρατήστε το μπουκάλι σε 45 μοίρες γωνία ώστε η κορυφή του να γεμίσει γάλα και να μη έχει καθόλου αέρα.
Αν η πιπίλα λυγίσει μέσα στο στόμα του μωρού, τραβήξτε την απαλά προς τα έξω για να ξαναγεμίσει με γάλα.

Να έχετε το νου σας να το παρακολουθείτε συνεχώς ώστε να καταλαβαίνετε αν θέλει να κάνει διάλειμμα ή αν προτιμά να το πιει όλο μονορούφι.
Δεν πίνουν όλα τα μωράκια το γάλα τους χωρίς διακοπή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved