Θαλασσινό μπάνιο στην εγκυμοσύνη: Tι να προσέχετε

Λίγο ο ήλιος, λίγο η θάλασσα, λίγο η άμμος, είναι ένας ονειρεμένος συνδυασμός είτε είσαι έγκυος ή όχι. 

Θαλασσινό μπάνιο στην εγκυμοσύνη: Tι να προσέχετε

Όταν όμως κουβαλάς ένα μωράκι στην κοιλιά, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψιν σου να υπολογίσεις πριν πας να απολαύσεις το μπάνιο σου.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι έγκυες γυναίκες είναι πολύ πιο επιρρεπής στην θερμοπληξία αν δεν έχουν φροντίσει να ενυδατωθούν καλά.

Δείτε λοιπόν τι πρέπει να προσέχετε όταν θα πάτε για το μπάνιο σας στην παραλία, ώστε να είστε απόλυτα ασφαλής:


Πολύ προσοχή με τον ήλιο

Πρώτα από όλα πρέπει να προστατεύεστε από την ηλιακή ακτινοβολία.

Όταν είστε έγκυος το δέρμα σας είναι πολύ πιο ευαίσθητο όταν έρχεται σε επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία. Αν δεν προστατευτείτε σωστά, μπορεί ακόμα να δημιουργηθεί υπερχρωματισμός στο πρόσωπο σας, ή ακόμα και να δημιουργηθεί μια κάθετη καφέ γραμμή στην κοιλίτσα σας, η λεγόμενη "γραμμή της εγκύου".

Ακόμα, όποια σημάδια ραγάδας έχετε στο σώμα σας από την εγκυμοσύνη, θα σκουράνουν υπερβολικά στον ήλιο.Οπότε η αντιλιακή είναι must. Και μάλιστα η πολύ αντιλιακή! Απλώστε ένα χοντρό στρώμα αντηλιακής κρέμας με δείκτη 50 σε όλη σας την επιδερμίδα και ξαναβάζετε κάθε δυο ώρες.

Να προτιμάτε να πηγαίνετε για μπάνιο νωρίς το πρωί και τις ημέρες με υπερβολικά ζέστη καλύτερα να μένετε στο σπίτι.

bigstock 165386807

Προστατέψτε την μέση σας

Το να ξαπλώνετε πάνω σε μια πετσέτα δεν είναι και η πιο άνετη θέση. Ειδικά άμα η κοιλίτσα σας έχει μεγαλώσει πολύ. Για να νιώθετε πιο άνετα, ξαπλώστε στο πλάι όπως θα κάνατε και στο κρεβάτι σας και έχετε και ένα μαξιλάρι μαζί σας. Έτσι δεν θα πονέσει η μέση σας. Να κινείστε που και που ώστε να αποφύγετε τις κράμπες και τα μουδιάσματα.

Μείνετε ενυδατωμένη

Αν έχετε προβλήματα με το κυκλοφοριακό σας, να ξέρετε πως η υψηλή θερμοκρασία και οι πολλές ώρες ξάπλα δεν βοηθούν καθόλου. Αν νιώθετε τα πόδια σας βαριά ή αν έχετε κιρσούς (φουσκωμένες φλέβες) καλύτερα να φροντίζετε να μην κάθεστε πολύ ώρα στην παραλία. Σε περίπτωση όμως που κάθεστε να είστε σε σκιά, να έχετε ένα μαξιλαράκι για να διατηρείτε τα πόδια σας σηκωμένα και φυσικά να έχετε κάτι να πίνετε συνεχώς ώστε να ενυδατώνεστε. Έτσι θα ενεργοποιείται το κυκλοφοριακό και θα ανακουφίζεται η πίεση που νιώθετε στις γάμπες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved