Τι μου προκαλεί τόσες ζαλάδες στην εγκυμοσύνη;

Όπως θα γνωρίζεις, την περίοδο της εγκυμοσύνης σου πραγματοποιούνται ένα σωρό αλλαγές στο σώμα σου και στον οργανισμό σου.

Τι μου προκαλεί τόσες ζαλάδες στην εγκυμοσύνη;

Έτσι λοιπόν ένα σύμπτωμα των αλλαγών είναι να νιώθεις έντονες ζαλάδες.

Που οφείλονται:

Χαμηλή Πίεση

Στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται ώστε να στέλνουν όσο περισσότερο αίμα μπορούν στον έμβρυο. Έτσι πέφτει η πίεση σου και το αίμα που πάει στον εγκέφαλο είναι λιγότερο με αποτέλεσμα να νιώθεις ζαλάδα, κυρίως όταν πας να σηκωθείς απότομα.

Χαμηλά επίπεδα γλυκόζης

Η ναυτία και η πρωινή αδιαθεσία μπορεί να μην σε αφήνουν να καταναλώσεις αρκετό φαγητό, όσο δηλαδή χρειάζεται ο οργανισμός σου με αποτέλεσμα να πέφτουν τα επίπεδα γλυκόζης. Αυτό σου προκαλεί ζαλάδες και ελαφρύ πονοκέφαλο.

Περιορισμένη ροή αίματος

Όσο μεγαλώνει η κοιλίτσα σου, η μήτρα μπορεί να αρχίσει να ασκεί πίεση στα εσωτερικά αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας ή εμποδίζοντας την κανονική ροή του αίματος. Αυτό είναι ένας παράγοντας επιπλέον που μπορεί να σε κάνει να νιώθεις ζαλάδες.

Κακή στάση ύπνου

Αν κοιμάσαι με ανάσκελα, να ξέρεις πως επιβαρύνεις με έξτρα πίεση το μεγάλο αιμοφόρο αγγείο που είναι στο ύψος της μέσης και στέλνει αίμα στην καρδιά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανυπόφορες ζαλάδες μέχρι να αλλάξεις στάση και να επανέλθει η ροή του αίματος στα φυσιολογικά.

Υπερθέρμανση

Η πολύ ζέστη προκαλεί ζάλη, ιδιαίτερα στις εγκυμονούσες και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στη λιποθυμία.
Φρόντισε το περιβάλλον που βρίσκεσαι να είναι σε ουδέτερη θερμοκρασία.

Αφυδάτωση

Δυστυχώς, όταν είσαι έγκυος, αφυδατώνεσαι πολύ πιο εύκολα, αφού προσπαθείς να μειώσεις τις φορές που θα επισκεφτείς την τουαλέτα και αυτόματα μειώνεις την κατανάλωση υγρών.

Αν λάβεις όλα τα παραπάνω υπόψιν σου, να είσαι σίγουρη πως θα είναι πολύ λιγότερες οι φορές που θα νιώθεις να μην μπορείς να σταθείς από τις ζαλάδες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved