Εγκυμοσύνη και σεξ: Θα είναι το ίδιο με πριν;

Oι περισσότερες γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν αμφιβολίες για το αν θα έπρεπε να κάνουν σεξ ή όχι.

Εγκυμοσύνη και σεξ: Θα είναι το ίδιο με πριν;

Φοβούνται μήπως και κάνουν κακό στο έμβρυο και το πληγώσουν με κάποιο τρόπο. Το σεξ όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πέραν των τελευταίων εβδομάδων της εγκυμοσύνης, όπου το σπέρμα μπορεί να επηρεάσει τις ορμόνες και τελικά τις συσπάσεις, δεν υπάρχει λόγος να απέχεις από την σεξουαλική σου ζωή.

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι αν το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι διαφορετικό από πριν, να ξέρεις πως ναι είναι φυσικό να αισθάνεσαι διαφορετικά. Η αυξημένη ροή αίματος στο κάτω μέρος του σώματος σου μπορεί να κάνει πιο ευαίσθητες εκείνες τις περιοχές του σώματος.

Κάποιες γυναίκες μπορεί να νιώθουν λίγο άβολα ή αμήχανα όμως σε κάποιες άλλες, οι ορμονικές αλλαγές επιδρούν πολύ θετικά και το αίσθημα της κούρασης είναι αμελητέο.

bigstock Happy Pregnant Blonde Woman Re 236578132

Δεν είναι όλες οι εγκυμοσύνες το ίδιο. Κάποιες γυναίκες βιώνουν μειωμένη την αίσθηση της λίμπιντο τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω των ορμονικών αλλαγών.

Οι πρώτοι μήνες ειδικά, μπορεί να είναι εξουθενωτικοί και δύσκολοι, όμως μετά το δεύτερο τρίμηνο, η διάθεση και η λίμπιντο επανέρχονται στα φυσιολογικά τους και αποκτάται ξανά όλη η χαμένη ενέργεια.

Πολύ πιθανό, ο σύντροφος σου να έχει και αυτός άγχος μαζί με εσένα και να φοβάται μήπως πληγώσει το μωράκι που κουβαλάς και έτσι είναι πολύ διακριτικός. Μίλα του για τα συναισθήματα σου και επικοινώνησε τα και να είσαι σίγουρη πως στα μάτια του γίνεσαι πιο ελκυστική όσο μεγαλώνει η κοιλίτσα σου.


Σε κάθε περίπτωση, συμβουλέψου το γυναικολόγο σου για να σε κατατοπίσει καλύτερα για το τι είναι πιο κατάλληλο για την δική σου περίπτωση και τα συμπτώματα σου. Να ξέρεις πάντως πως οι περισσότεροι γυναικολόγοι συμβουλεύουν τις μέλλουσες μανούλες να κάνουν σεξ μέχρι και τον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης τους άφοβα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved