Τοκετός: Φοβάμαι πολύ!

Φτάνεις στην 30η εβδομάδα της εγκυμοσύνης  σου και αρχίζει ο φόβος να γίνεται πραγματικότητα;

Τοκετός: Φοβάμαι πολύ!

Αγχώνεσαι μόνο στην σκέψη ότι πλησιάζει η ώρα του τοκετού και σκέφτεσαι ότι ο πόνος θα είναι αβάσταχτος; Μην ανησυχείς είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Άλλωστε κάθε δημιουργία γεννιέται από τον πόνο και είναι πολύ σημαντικό να το αποδεχτείς αυτό μέσα σου.

Μην αφήνεις τον φόβο να σε κυριεύσει όμως, γιατί αυτό πέραν του ότι θα σου στερήσει πολύ από τη χαρά, σύμφωνα με έρευνες μπορεί αργότερα να οδηγήσει σε επιλόχειο κατάθλιψη.

Πάμε όμως να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι μπορεί να σε τρομάζει τόσο και πως θα μπορούσες να βοηθήσεις τον εαυτό σου να το περάσει όλο αυτό με λιγότερη αγωνία.
Σίγουρα ο πόνος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας του τοκετού και δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον βιώσεις σε κάποιο βαθμό.

bigstock 213885565


Αν δεν έχεις αποδεχτεί ότι θα είσαι έτοιμη να πονέσεις λίγο παραπάνω ή δεν νιώθεις ότι μπορεί να είσαι συγκεντρωμένη στην διαδικασία, καλό είναι να μην δυσκολέψεις περισσότερο τον εαυτό σου και να κάνεις την ένεση για τον πόνο.

Από την άλλη να θυμάσαι πως όλες οι γυναίκες λίγο πολύ πονέσανε στον τοκετό τους… στην τελική παίζει μεγάλο ρόλο πως έχεις «μεταβολίσει» όλη την έννοια της γέννας στο μυαλό σου. Άλλωστε θυμήσου την Gisele που "μας έχει δηλώσει" ότι δεν πόνεσε καθόλου στον τοκετό της! Είπε βέβαια πως την βοήθησε ο διαλογισμός, η yoga, οι αναπνοές και το γεγονός ότι γέννησε σε μπανιέρα.

Αν δεν δουλέψει κάτι από τα παραπάνω , να ξέρεις πως θα σε βοηθήσει την ώρα του τοκετού να ξεσπάσεις σε βρισιές. Ναι μην το φοβάσαι. Οι ίδιες σου οι ενδορφίνες με αυτό τον τρόπο θα σε βοηθήσουν να νιώσεις ευφορία. Πολλές γυναίκες έχουν ισχυριστεί ότι αυτό τις βοήθησε να «ξεχνάνε τον πόνο».

Αν σε βασανίζει η σκέψη ότι μπορεί να σου έρθει να αφοδεύσεις εκείνη την ώρα μπροστά στον άντρα σου ή τα μέλη της οικογένειας σου να ξέρεις πως είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Δεν θα έπρεπε τώρα να ασχοληθούμε με τις ντροπές, αλλά αν δεν νιώθεις άνετα να τους ξεκαθαρίσεις ότι προτιμάς να είναι στο δίπλα δωμάτιο.

Όσο για τους γυναικολόγους και τις μαίες όπως καταλαβαίνεις είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για αυτό και ούτε που τους κάνει αίσθηση. Άλλωστε είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση!

Αν πάλι σε αγχώνει η σκέψη ότι μπορεί και να μην προλάβεις να φτάσεις στο νοσοκομείο μόλις νιώσεις τις πρώτες ενοχλήσεις και σπάσουν τα νερά, να ξέρεις πως οι πιθανότητες είναι σχεδόν μηδαμινές να συμβεί κάτι τέτοιο άμα είσαι λίγο οργανωμένη.

Όταν είσαι ήρεμη, προσπάθησε να ακούς το σώμα σου και το μωρό σου και να το αισθάνεσαι. Να είσαι σίγουρη ότι θα σε ειδοποιήσει έγκαιρα όταν έρθει η ώρα.

Να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου, ότι η φύση σου και μόνο είναι φτιαγμένη για αυτό που πρόκειται να κάνεις. Δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό από τον τοκετό και είναι στο δικό σου χέρι να τον περάσεις όσο πιο ανώδυνα γίνεται προετοιμάζοντας τον εαυτό σου κατάλληλα και εστιάζοντας την σκέψη σου στη μοναδικότητα της δημιουργίας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved