Μπορεί η εγκυμοσύνη που είχε η μητέρα μου να επηρεάσει την δική μου;

Είσαι έγκυος και αυτό από μόνο του είναι μαγικό και συναρπαστικό!

Μπορεί η εγκυμοσύνη που είχε η μητέρα μου να επηρεάσει την δική μου;

Αν αγχώνεσαι για το πώς θα πάει η εγκυμοσύνη σου και τι θα ακολουθήσει μετά τη γέννα, μη διστάζεις να απευθυνθείς στην μανούλα σου και να την ρωτήσεις πως την βίωσε και εκείνη. Είναι και η γιαγιά κοντά σας; Ρώτησε την και εκείνη.Το ιστορικό εγκυμοσύνης που έχεις στην οικογένεια σου είναι καλό να το ξέρεις.

Κάθε εγκυμοσύνη σίγουρα είναι ξεχωριστή, όμως υπάρχουν πράγματα που μπορεί άμα τα ξέρεις να σε βοηθήσουν να αποφύγεις τυχόν δυσκολίες όσον αφορά την σωματική αλλά και την ψυχική σου υγεία.

Τι από το ιστορικό μπορεί να επηρεάσει την δική σου γέννα:

Αν η μητέρα σου γέννησε πρόωρα

Αν γεννήθηκες πριν την 36η εβδομάδα κύησης, τότε υπάρχει 34% πιθανότητα να πας νωρίτερα στο νοσοκομείο για να καλωσορίσεις το μωρό σου (σύμφωνα με μία έρευνα του American Journal of Perinatology).

Αν υπάρχει ιστορικό επιλόχειας κατάθλιψης

Το 15% των νέων μαμάδων υποφέρουν από επιλόχεια κατάθλιψη τις πρώτες τρεις εβδομάδες αφότου γεννήσουν. Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει 40% πιθανότητα να εμφανίσει μια γυναίκα κατάθλιψη μετά την εγκυμοσύνη της αν έχει εμφανίσει πριν και άλλη γυναίκα της οικογένειας της. Αυτό φυσικά και δεν είναι δεδομένο, καλό είναι όμως να έχεις το νου σου ώστε να αναγνωρίσεις τα σημάδια σε μια τέτοια περίπτωση και να τα αντιμετωπίσεις πιο άμεσα.

bigstock Pregnant Woman Makes Notes In 183853663

Αν η μητέρα σου είχε περάσει προεκλαμψία

Είναι μια από τις πιο σοβαρές και επίφοβες επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και έχει να κάνει με την υπερτασική διαταραχή της κύησης. Έρευνες λένε πως αν υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια, η πιθανότητες να εμφανιστεί και στην μέλλουσα μαμά μπορεί να τριπλασιαστούν.

Αν η μητέρα σου είχε διαβήτη τύπου 2

Αν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της μητέρας σου εμφανίστηκε ο διαβήτης, υπάρχουν σύμφωνα με έρευνες 3,5% περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστεί και στην δική σου περίοδο εγκυμοσύνης.

Μην αγχώνεσαι όλα αυτά είναι πιθανότητες, είναι απαραίτητο όμως να τις γνωρίζεις και να είσαι σίγουρη ότι λαμβάνεις όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητο να έχεις υπόψιν σου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved