Εξι συμπτώματα που δεν ήξερες ότι προμηνύουν μια εγκυμοσύνη

Πολλά πρόωρα συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι ευρέως γνωστά.

Εξι συμπτώματα που δεν ήξερες ότι προμηνύουν μια εγκυμοσύνη

Η ζαλάδες, οι πρωινές αδιαθεσίες, η κούραση και η συνεχόμενη ανάγκη για επισκέψεις στο μπάνιο είναι από τα πιο κύρια συμπτώματα που κάθε εγκυμονούσα έχει να πει πως αντιμετωπίζει.

Υπάρχουν όμως και άλλα σημάδια που σου φανερώνει το σώμα σου, φωνάζοντας σου ότι είσαι έγκυος και που πιθανότατα δεν είχες καν υπόψιν σου.


Φλέβες παντού.

Όσο η μήτρα αρχίζει σιγά σιγά να μεγαλώνει για να κάνει χώρο στο έμβρυο, προκαλείται πίεση στην κατώτερη κοίλη φλέβα η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη φλέβα στο σώμα μας.

Αυτό μειώνει τη ροή αίματος στα πόδια και έτσι δημιουργείται φλεβίτιδα! Μερικές γυναίκες μάλιστα τη βιώνουν και στα γεννητικά τους όργανα.

Άλλες ακόμα και στο στήθος που το παρομοιάζουν σαν «χάρτη δρόμων» λόγω των έντονων μπλε φλεβών που εμφανίζονται σε μεγάλη επιφάνια και εκεί.
Βουλωμένη ρινική κοιλότητα.

Αν μια γυναίκα ξυπνάει με βουλωμένη μύτη ενώ δεν το συνήθιζε, ή παρατηρεί ότι φυσάει την μύτη πολύ συχνά μέσα στην ημέρα, υπάρχει περίπτωση να είναι μια ένδειξη για κάτι άλλο πέρα από ένα απλό κρύωμα. Η εγκυμοσύνη προκαλεί περισσότερη παραγωγή βλέννας στους βλεννογόνους αδένες και όχι μόνο!

Μεταλλική γεύση

Γνωστή και ως δυσγευσία, αυτή η αλλαγή στη γεύση συχνά ξεκινάει μετά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και μπορεί να διαρκέσει καθ’ όλη την περίοδο της.

Είναι σαν να υπάρχει στο στόμα κάτι μεταλλικό και είναι μια συνήθης αντίδραση του σώματος μας να δίνει αυτή την εντολή στη γεύση μας κάθε φορά που ανταποκρίνεται σε μια ξένη ουσία.

simptomata egimosini 2

Μύτη και ούλα που ματώνουν

Είναι πολλές οι γυναίκες που αναφέρουν ότι ξαφνικά ματώνει η μύτη τους ή ότι τα ούλα τους είναι πολύ ευαίσθητα και ματώνουν ένα απλό βούρτσισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Λόγω της αύξησης κάποιων ορμονών, τα ούλα είναι πολύ ευαίσθητα και έτσι είναι πολύ πιθανό με το παραμικρό να ματώνουν .

Ακόμα τα αιμοφόρα αγγεία της μύτης διαστέλλονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και έτσι αυξάνεται η πιθανότητα να ματώνει πιο εύκολα.

Δυσκοιλιότητα

Τέτοια αλλαγή στις ορμόνες δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και το έντερο. Συμβαίνει ακόμα και στις γυναίκες που στο παρελθόν δεν χρειάστηκε να την αντιμετωπίσουν ποτέ.

Έντονα όνειρα και εφιάλτες

Αυτές οι ενοχλητικές ορμόνες δεν λένε να σταματήσουν να επιδρούν ούτε στον ύπνο. Μπορεί, ιδιαίτερα στην αρχή της εγκυμοσύνης να προκαλέσουν πολύ έντονα όνειρα και πολλές φορές και εφιάλτες που θα σε κάνουν να ξυπνήσεις ιδρωμένη το πρωί.

Βέβαια αυτό αργότερα μπορεί να συμβαίνει και λόγω της κακής ποιότητας ύπνου που μοιραία κάνει μια έγκυος γυναίκα με τις συνεχόμενες επισκέψεις στο μπάνιο, τις κράμπες ή ακόμα τις κινήσεις του εμβρύου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved