Πιπιλάει ακόμα τον αντίχειρα του; Πως να του κόψετε αυτή τη συνήθεια

Η συνήθειας της πιπίλας είναι όπως όλες οι συνήθειες δύσκολο να κοπεί.

Πιπιλάει ακόμα τον αντίχειρα του; Πως να του κόψετε αυτή τη συνήθεια

Στην περίπτωση που το παιδί σας έχει φτάσει στην ηλικία που αρχίζει να μιλάει, είναι καλό να αρχίσει να απαλλάσσεται από την ανάγκη της πιπίλας ή του να πιπιλάει τον αντίχειρα του.

Το πιο πιθανό είναι ότι το μωρό ξεκινάει να πιπιλάει τον αντίχειρα του από την στιγμή που έχει διαμορφωθεί μέσα στην μήτρα.

Ως βρέφος πια έχει τελειοποιήσει αυτή του την συνήθεια και μεγαλώνοντας είναι ακόμα πιο δύσκολο να την σταματήσει καθώς έχει μάθει ότι αυτός είναι ο τρόπος να ηρεμεί και να κοιμάται.

pipiliasma antixira 1

Φυσικά όταν το βρέφος είναι ακόμα μηνών δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Μεγαλώνοντας όμως, άμα παρατηρείται ότι συνεχίζει να έχει ανάγκη να βάζει το δάχτυλό του στο στόμα του πριν κοιμηθεί, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές που ίσως σας βοηθήσουν να του κόψετε αυτή τη συνήθεια μια και καλή:

Να είστε ψύχραιμη

Δεν χρειάζεται κάθε φορά που το βλέπετε να βάζει το δάχτυλο στο στόμα να του φωνάζετε και να είστε απότομη. Σίγουρα ανησυχείτε για το κακό που μπορεί να κάνει στα δοντάκια του ή τα μικρόβια που βάζει στο στόμα του αλλά αυτός ο τρόπος δεν θα το βοηθήσει να το κόψει.

Δημιουργείστε αντιπερισπασμό

Όποτε το βλέπετε να είναι έτοιμο να βάλει το χέρι του στο στόμα, δώστε του κάτι για να απασχολήσει τα χέρια του.

Αν έχετε παρατηρήσει ότι το κάνει όταν είναι ανήσυχο και νευρικό, μπορείτε να του δώσετε μια μπάλα ανακούφισης στρες για να την ζουλάει και να ξεχνιέται ή να του παρέχετε ένα μπλοκ ζωγραφικής ώστε να απασχοληθεί με τις μπογιές και να αφήσει το δαχτυλάκι του.

Επιβραβεύστε το

Όποτε το βλέπετε να βγάζει το δάχτυλο από το στόμα, επαινείστε το με μια καλή κουβέντα. Θα το θυμάται.

Δείτε πως αλλιώς μπορείτε να του μάθετε να αντιδρά

Συνήθως όταν τα μικρά μας πιπιλάνε τον αντίχειρα τους, το κάνουν επειδή νιώθουν φόβο, άγχος, λύπη ή ακόμα και βαρεμάρα.

Δείτε πως αλλιώς θα μπορούσατε να το ανακουφίσετε από αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα, βάζοντας του να ακούσει λίγη μουσική για παράδειγμα, ή βάζοντας του ενυδατική λοσιόν που μυρίζει όμορφα ώστε να τον κάνετε να ηρεμήσει και να ανακουφιστεί.

Να θυμάστε να του το αναφέρετε

Χωρίς να δίνετε πολύ μεγάλη σημασία, είναι καλό απλά να το αναφέρετε κάθε φορά που το βλέπετε με το δάχτυλο στο στόμα σαν μια μικρή υπενθύμιση.

Όχι βέβαια με απότομο τρόπο, αλλά απλά για να σας ακούσει καθώς μπορεί να μην έχει την αίσθηση ότι το κάνει εκείνη την στιγμή.

Προσοχή, η πολύ επιμονή σε αυτό μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και να καταλήξει να το κάνει αντιδραστικά για να κερδίσει την προσοχή σας.

Πάνω από όλα να είστε υπομονετική και συγκαταβατική μαζί του και θα τα καταφέρετε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved