Κρασάτα λιθρινάκια πλακί στην κατσαρόλα

Τα έχετε μαγειρέψει ποτέ ξανά έτσι;

Mamatsita
Κρασάτα λιθρινάκια πλακί στην κατσαρόλα

Μου αρέσουν πολύ τα ψάρια. Θα μπορούσα να τρέφομαι μόνο με ψάρια. Δεν έχω καλύτερο από μια τσιπούρα στη σχάρα που να «κολυμπά» σε λαδολέμονο. Όμως και τα ψάρια που γίνονται πλακί, με τα κρεμμυδάκια και τη σαλτσούλα τους και «βουτιές» με μπουκίτσες ψωμιού, είναι κι αυτά από τα αγαπημένα μου.

Για σήμερα όμως έχω συνταγή με ακόμη ένα αγαπημένο μου ψάρι. Λιθρινάκι!!!

Υλικά:
4 λιθρινάκια
4 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ γλ ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Σωτάρεις τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσουν και στη συνέχεια προσθέτεις το σκόρδο. Σβήνεις με το κρασί, προσθέτεις τις ντομάτες και αλατοπιπερώνεις. Μόλις η σάλτσα πάρει μια βράση προσθέτεις τα λιθρινάκια.

lithrinia krasata giaxni 3

Σκεπάζεις και χαμηλώνεις τη φωτιά. Σιγοβράζεις για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο νερό. Πασπαλίζεις με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρεις.
Απολαμβάνεις με ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί, ή και με ουζάκι!

Με αγάπη
Mamatsita

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το You Tube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved