Η πιο εύκολη δίαιτα: Mην σε αγχώνουν οι ποσότητες

Πολλές φορές μπορεί να τρώμε μόνο και μόνο για να απασχολούμαστε με κάτι ενώ στην ουσία ο οργανισμός μας δεν έχει ανάγκη για φαγητό.

Η πιο εύκολη δίαιτα: Mην σε αγχώνουν οι ποσότητες

Ειδικά το καλοκαίρι, ο οργανισμός εστιάζει πολύ περισσότερο στα υγρά και στην ενυδάτωση και λιγότερο στην ανάγκη του για πολλές ποσότητες στερεής τροφής.

Όμως παρόλα αυτά, είτε από άγχος ή απλά από συνήθεια, δεν αφήνουμε να περάσει ώρα που να μην τσιμπολογάμε κάτι. Έτσι για να κρατιόμαστε απασχολημένες!

Αυτή λοιπόν η εύκολη δίαιτα είναι φτιαγμένη ειδικά για σένα που δεν έχεις και μεγάλο πρόβλημα με το τι θα τρως αλλά με το πόσο. Μην σε απασχολεί λοιπόν το «πόσο» εδώ καθόλου.

Δες ποιες τροφές μπορείς να καταναλώνεις χωρίς περιορισμό αλλά και τους κανόνες για να μην ξεφύγουμε από τον στόχο που είναι να αδυνατίσεις!

Πρωτεΐνες:

Όλα τα κρέατα, ψάρια, θαλασσινά, οστρακοειδή,μαλάκια.

Όλα τα τυριά, γιαούρτι, αυγά, γάλα.

Υδατάνθρακες:

Μακαρόνια, ρύζι,πατάτες, ψωμί, δημητριακά χωρίς γλυκαντικά, φασόλια , φάβα, κουκιά, φακές , φασολάκια, αρακάς, καλαμπόκι, σιτηρά , αραβοσιτο.

Υγρά:

Σόδα, νερό τόνικ . Κανένα άλλο ελαφρύ ποτό ή αναψυκτικό. Άντε μια μπύρα μια φορά την εβδομάδα είναι οκ!

Φρούτα:

Κεράσι, καρπούζι, πεπόνι, φράουλες, βερύκοκα, σταφύλια, σύκα, ροδάκινα, ακτινίδια.

Ουδέτερες τροφές:

Φρέσκο βούτηρο, λάδι, αμύγδαλα και φουντούκια ωμά, σουσάμι και όλα τα λαχανικα και φρούτα που δεν περιλαμβάνονται στις παραπάνω κατηγορίες.

eykoli diaita

Βασικοί κανόνες που πρέπει να έχεις υπόψιν σου:

Τις πρωτεινοόυχες τροφές μπορείς να τις συνδυάσεις το ίδιο και τις υδατανθρακούχες.

Μην μπερδεύεις ποτέ την μία με την άλλη κατηγορία.

Συνδυασμό μπορείς να κάνεις στις ουδέτερες τροφές με την μία (πρωτεινες) ή την άλλη κατηγορία (υδατάνθρακες).

Κάθε τέσσερις ώρες μπορείς να διαλέγεις την κατηγορία που θες, να την αλλάζεις ή και να παραμένεις στην ίδια. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις υπόψιν σου το διάστημα 4 ωρών καθώς τότε ολοκληρώνεται η χώνεψη.

Τέλος με τους κανόνες. Το αποτέλεσμα τώρα. Το αποτέλεσμα άμα ακολουθήσεις το πρόγραμμα αυτό για ενάμιση μήνα θα είναι να χάσεις περίπου 10 κιλά. Ναι 10.

Θυμίσου! Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις ποσότητες των τροφών! Τέλειο; Tέλειο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved