Οικογένεια στη Συρία υιοθέτησε μωρό που βρήκε στον δρόμο

«Δώρο Θεού» το όνομα που έδωσε η οικογένεια στο μωρό που βρήκε εγκαταλελειμμένο στους δρόμους της εμπόλεμης Συρίας, στην πόλη Αλέπο.

Οικογένεια στη Συρία υιοθέτησε μωρό που βρήκε στον δρόμο

Η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Οι τιμές ακόμα και στα πιο βασικά αγαθά, έχουν αυξηθεί πολύ και οι γονείς βρίσκονται συχνά σε δύσκολη θέση και δεν ξέρουν πώς να τα βγάλουν πέρα. Οι εκτρώσεις στη χώρα έχουν αυξηθεί κατά πολύ καθώς οι οικογένειες δυσκολεύονται να ταΐσουν ακόμα ένα επιπλέον άτομο. Πολλοί μάλιστα καταφεύγουν και σε άλλες λύσεις όπως το να δώσουν τα παιδιά τους σε συγγενείς ή να τα εγκαταλείψουν στο δρόμο.

Ένα μωράκι, όμως, ο Χιμπάτ Αλάχ, στάθηκε τυχερό καθώς το βρήκε μια οικογένεια μέσα σε μια σακούλα, παρατημένο στην είσοδο του κτιρίου όπου διέμενε. Άκουσαν κλάματα μέσα στη νύχτα και πήγαν να δουν τι συμβαίνει. Εκεί αντίκρισαν το μωράκι μέσα σε μία σακούλα στο οποίο δεν είχε καν κοπεί ο ομφάλιος λώρος.

Αμέσως έψαξαν να βρουν νοσοκομείο ώστε το παιδί να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, αλλά τα περισσότερα δεν είχαν καν ρεύμα. Όταν τελικά βρήκαν ένα, οι γιατροί κράτησαν το μωρό μόνο για δύο ημέρες και είπαν στο ζευγάρι που είχε βρει το μωρό ότι καλό θα ήταν να το πάρει κάποιος να το προσέχει. Η οικογένεια έχει ήδη άλλα 4 παιδιά και το ζευγάρι αρχικά δεν σκέφτηκε καθόλου την υιοθεσία.

Φέρνοντας όμως το μωρό πάλι πίσω στο σπίτι το ζευγάρι σκέφτηκε πως αυτό το μωρό ήταν ένα δώρο Θεού και ακόμα και αν αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να θρέψει ένα στόμα παραπάνω, αποφάσισε να κρατήσει το μωράκι. Πολλοί πήγαν αργότερα και ζήτησαν να υιοθετήσουν το μωρό, ακόμα και να το πάρουν στο εξωτερικό για καλύτερη τύχη. Όμως, η οικογένεια το θεωρεί πλέον μέλος της και δηλώνει πως δεν πρόκειται να το δώσει ποτέ σε κανέναν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved