Η συγκλονιστική ιστορία μιας μητέρας που δώρισε μέρος από το ήπαρ της για να ζήσει η κόρη της!

Πριν από δύο χρόνια οι γιατροί που εξέτασαν τη μικρή Λύδια, διέγνωσαν ότι έπασχε από παγκρεατοβλάστομα, μια σπάνια μορφή καρκίνου στο πάγκρεας.

Η συγκλονιστική ιστορία μιας μητέρας που δώρισε μέρος από το ήπαρ της για να ζήσει η κόρη της!

Οι γονείς της έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους και αναγκάστηκαν να εξηγήσουν στη μικρή ότι δεν είχε πολύ χρόνο ζωής, αφού εκτός από το πάγκρεας, ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση και στο συκώτι όπου αναπτύσσονταν εννέα μικροί όγκοι. Στον λίγο αυτό χρόνο που της έμενε, οι γονείς της προσπάθησαν να κάνουν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να περάσει η μικρή καλά.

Όμως, συγχρόνως δεν το έβαζαν κάτω ψάχνοντας συνεχώς για νέες θεραπείες. Ένας από τους θεράποντες γιατρούς της μικρής μίλησε με έναν χειρούργο από το νοσοκομείο Παίδων του Μπέρμινχαμ, ο οποίος του είπε ότι ίσως μπορούσε να σωθεί η μικρή αν γινόταν μεταμόσχευση στο συκώτι της. Μετά από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι τα όργανα της μητέρας του κοριτσιού ήταν πλήρως συμβατά με εκείνα του παιδιού!

Τον περασμένο Απρίλιο η μικρή Λύδια υποβλήθηκε σε μία πολύ σοβαρή εγχείρηση που διήρκησε επτά ολόκληρες ώρες, κατά την οποία της αφαίρεσαν όλο το συκώτι και της μεταμόσχευσαν μέρος από το συκώτι της μητέρας της. Η Λύδια επανήλθε πολύ γρήγορα και άρχισε να νιώθει αρκετά καλά!

Μόλις τρεις μήνες μετά την εγχείρηση η Λύδια γύρισε και πάλι στο σχολείο και στους φίλους της! «Μου έλειψαν όλοι μου οι φίλοι και ήθελα πάρα πολύ να τους δω πάλι! Το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα μαθηματικά και ανυπομονώ να ξεκινήσω και πάλι την κολύμβηση!» δήλωσε η ίδια πανευτυχής.

Το μόνο που χρειάζεται πλέον να κάνει η μικρή είναι να παίρνει κάποια συγκεκριμένα φάρμακα για όλη της τη ζωή ώστε να μην αποβάλλει ο οργανισμός της το μόσχευμα. Από την όλη περιπέτειά της με τις χημειοθεραπείες, η μικρή έχασε μέρος της ακοής της, όμως κέρδισε πίσω τη ζωή της και είναι γεμάτη ενέργεια και αποφασισμένη να τη ζήσει μέχρι το μεδούλι της!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved