Πέντε μύθοι για την προστασία από την ήλιο και τι ισχύει στην πραγματικότητα

Υπάρχουν πολλοί μύθοι που κυκλοφορούν σχετικά με την προστασία από τον ήλιο, κυρίως το καλοκαίρι και είναι πιστευτοί από πολλούς.

Πέντε μύθοι για την προστασία από την ήλιο και τι ισχύει στην πραγματικότητα

Το καλοκαίρι περνάμε πολλή ώρα εκτός σπιτιού, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα, κυρίως στις διακοπές μας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι συχνοί μύθοι σχετικά με την προστασία της επιδερμίδας, που μπορούν να αποδεχθούν βλαβεροί. Ας δούμε, ποιοι είναι αυτοί, τι ισχύει στην πραγματικότητα και πώς μπορούμε να απολαύσουμε πραγματικά τον ήλιο, χωρίς άγχος και κίνδυνο για την υγεία μας.

Μύθος 1. Οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες δεν χρειάζονται μεγάλη προστασία από τον ήλιο.

Λάθος. Οι βλαβερές ακτίνες UV μπορούν να διεισδύσουν σε όλους τους τύπους δέρματος. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες, ο καρκίνος του δέρματος σε ανθρώπους με πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα, μπορεί να ανιχνευθεί πιο δύσκολα και σε μεταγενέστερο στάδιο, που το καθιστά πιο επικίνδυνο. Γι’ αυτό και το αντηλιακό δεν πρέπει να το αποχωρίζεστε, είτε έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, είτε σκουρόχρωμη.

Μύθος 2. Μια καθημερινή ενυδατική κρέμα με αντηλιακό προσφέρει κάλυψη και προστασία όλη την ημέρα.

Λάθος. Το αντηλιακό ή η κρέμα που περιέχει αντηλιακό, πρέπει να ανανεώνονται κάθε 2 ώρες.

antiliako



Μύθος 3. Δεν χρειάζεται να βάζουμε αντηλιακό, σε μία συννεφιασμένη ημέρα.

Λάθος. Οι ακτίνες UV διεισδύουν μέσα από τα σύννεφα και μπορούν να προκαλέσουν ζημιά και πρόωρη γήρανση. Οπότε, θα πρέπει να φοράτε αντηλιακό και με συννεφιά.

Μύθος 4. Τα παιδιά δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τον ήλιο, όσο οι ενήλικες.

Λάθος. Τα παιδιά που παίζουν έξω, κυρίως, τους καλοκαιρινούς μήνες, πρέπει να φοράνε κανονικά αντηλιακό. Και το μεσημέρι, δεν θα πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο.

Μύθος 5. Τα γυαλιά ηλίου είναι για ομορφιά

Λάθος. Τα γυαλιά ηλίου προστατεύουν τα μάτια τα δικά σας και των παιδιών σας από τις ακτίνες UV, που μπορεί να οδηγήσουν σε καταρράκτη αργότερα στην ενήλικη ζωή. Προσοχή, μην αγοράζετε ψεύτικα γυαλιά ηλίου (μία συνήθεια που έχουν οι γονείς για τα παιδιά), αλλά ψάξτε για γυαλιά ηλίου που μπλοκάρουν όσο το δυνατόν περισσότερο το 100% των ακτίνων UVA και UVB.

Πηγή: Mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved