Πως θα βοηθήσετε το μεγαλύτερο παιδί να προσαρμοστεί με το νέο μωρό

Ο ερχομός του δεύτερου παιδιού, μπορεί να φέρει αναστάτωση στο μεγαλύτερο.

Πως θα βοηθήσετε το μεγαλύτερο παιδί να προσαρμοστεί με το νέο μωρό

Σκεφτείτε το. Όταν το πρώτο σας παιδάκι ήταν μόνο, σας ζητούσε να του χαρίσετε ένα αδελφάκι, για να παίζουν μαζί και να το αγαπάει και να το φροντίζει. Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, το μεγαλύτερο παιδί σας ανυπομονούσε να γεννηθεί το νέο μωρό.

Και το νέο μωρό γεννήθηκε, αλλά τα πράγματα, μάλλον, δεν ήρθαν όπως τα σχεδιάζατε ή περιμένατε. Το μεγαλύτερο αντιδρά και δε μπορεί να δεχθεί τις ώρες που περνά η μαμά, έχοντας στην αγκαλιά το μωρό. Δείτε, λοιπόν, παρακάτω τρόπους που μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να προσαρμοστεί με τον ερχομό του νέου μωρού και να βοηθήσετε να αναπτυχθεί μία υγιής αδελφική αγάπη.

Διδάξτε το μεγαλύτερό σας παιδί πώς να συμπεριφέρεται και να αντιμετωπίζει το νέο μωρό. Δείξτε του πώς να παίζει μαζί του, πώς να το προσέχει. Μιλήστε, δείξτε, καθοδηγήστε και ενθαρρύνετε το μεγαλύτερο παιδί σας.

adelfia



Δείξτε του πώς να αγγίζει το μωράκι, τις απαλές κινήσεις που θα χρειάζεται να κάνει. Κάθε φορά που θα προσπαθεί να το χαϊδέψει, επαινέστε του, πείτε του ένα μεγάλο «μπράβο».

Όταν χτυπήσει το μωρό, για να καταλάβει ότι η πράξη του ήταν κακή, πείτε στο μεγαλύτερο παιδί σας να πάει στην καρέκλα της σκέψης και να σκεφτεί αυτό που έκανε. Και στη συνέχεια, θα τον περιμένετε να μιλήσετε. Μην του φωνάζετε, μην το απειλείτε με τιμωρία, διότι στο μυαλό του θα περάσει η άποψη ΄τι οι γονείς το τιμωρούν, εξαιτίας του μωρού.

Τα παιδιά μαθαίνουν από τους γονείς. Παρατηρούν κινήσεις και συμπεριφορές. Και σίγουρα, το μεγαλύτερο θα σας παρατηρεί πώς συμπεριφέρεστε και φροντίζετε το μωρό. Οπότε, δώστε του το καλό παράδειγμα, αλλά κι εξηγείστε του, ώστε να μιμηθεί τις δικές σας κινήσεις απέναντι του.

Κάθε φορά που βλέπετε το μεγαλύτερο παιδί, να αγγίζει απαλά το μωρό, κάντε ένα θετικό σχόλιο. Πείτε το ένα μπράβο για το πόσο υπέροχος «μεγάλος αδελφός» είναι. Αγκαλιάστε το, φιλήστε του, πείτε του πόσο υπερήφανοι είστε.

Να λέτε στο μεγαλύτερο παιδί σας, πιο συχνά ότι το αγαπάτε. Και μη μείνετε στα λόγια. Αγκαλιάστε το πιο συχνά, παίξτε μαζί του, πλημμυρίστε το στα φιλιά. Επειδή, έχει αμφιβολίες για την αγάπη σας, βοηθήστε το να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved