Απαγόρεψαν σε έφηβες εγκύους να βάλουν τη φωτογραφία τους στο σχολικό βιβλίο

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή σε σχολείο, στην ετήσια φωτογράφιση που γίνεται στο τέλος κάθε σχολικού έτους, καθηγητές απέρριψαν τις φωτογραφίες από δύο έφηβες, οι οποίες είναι έγκυες, γιατί όπως ισχυρίζονται η εικόνα τους προωθεί την εγκυμοσύνη σε έφηβες κοπέλες.

Απαγόρεψαν σε έφηβες εγκύους να βάλουν τη φωτογραφία τους στο σχολικό βιβλίο

Μάλιστα, ζητήθηκε από τις έγκυες κοπέλες αργότερα να κάνουν μια άλλη φωτογράφιση, όπου δεν θα φαίνεται η φουσκωμένη τους κοιλιά.

Η μία κοπέλα, η Χάρις, ξέσπασε σε κλάματα όταν έμαθε την απόφαση του σχολείου και όλοι την ρωτούσαν τι της συμβαίνει. Όταν πήγε να δώσει τη φωτογραφία που είχε βγάλει, ο υπεύθυνος της είπε ότι δεν μπορεί να την δεχθεί καθώς είχε εντολή από τον αρμόδιο καθηγητή να μην πάρει τις φωτογραφίες όπου φαίνεται η φουσκωμένη της κοιλιά. Την παρέτρεψε μάλιστα να βγάλει αργότερα άλλη φωτογραφία όπου και δεν θα φαίνεται η φουσκωμένη της κοιλίτσα.

Στη φωτογραφία που αποκλείστηκε από το σχολικό βιβλίο απεικονίζονταν η Χάρις και η Κίμπερλι –η άλλη έφηβη έγκυος- να ποζάρουν μαζί με τις φίλες τους. Ήταν ολόσωμη και η Χάρις είπε με παράπονο: «Δεν έκανα κάτι κακό. Η φωτογραφία απλά έδειχνε όλο μου το σώμα».

Οι καθηγητές στο σχολείο πάντως, από την πλευρά τους υποστηρίζουν πως αυτή η φωτογραφία θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στους υπόλοιπους μαθητές καθώς σύμφωνα με την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που διδάσκεται και στο συγκεκριμένο σχολείο, η αποχή από το σεξ είναι η μόνη λύση ώστε αποφευχθεί μία εγκυμοσύνη στην εφηβεία. Οι νεαρές κοπέλες όμως, ισχυρίζονται ότι αυτός ο αποκλεισμός τους δεν αποτελεί τίποτα άλλο από ρατσισμό και διαχωρισμό από τους άλλους μαθητές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved