Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία έγκυος, το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι δεν είναι μία εύκολη εποχή για την έγκυο γυναίκα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία έγκυος, το καλοκαίρι

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η ωραιότερη εποχή για τους περισσότερους, όμως, αν ρωτήσετε μία έγκυο γυναίκα, θα σας πει το αντίθετο. Γιατί, μπορεί και σε εσένα να είναι η αγαπημένη σου εποχή, όμως, όταν περιμένεις παιδί και είσαι και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, βλέπεις το καλοκαίρι ως μία εποχή γεμάτη… εχθρούς.

Δείτε, λοιπόν, ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζει μία μέλλουσα μαμά, το καλοκαίρι.

Ζέστη

Εδώ, δεν χρειάζονται πολλές επεξηγήσεις. Η ζέστη και δη, ο καύσωνας είναι ο νούμερο ένα εχθρός της μέλλουσας μαμάς, που τη φέρνει σε… απόγνωση. Και αισθάνεται φορές ότι δε μπορεί να την παλέψει.

Αϋπνία

Δε φτάνει που όσο προχωράει η εγκυμοσύνη, δε βολεύεσαι στο κρεβάτι. Δε φτάνει που το μωρό κλωτσάει τα βράδια και δε μπορείς να κλείσεις μάτι. Δε φτάνουν οι κράμπες και οι υπόλοιπες δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία έγκυος, έρχεται και η ζέστη, για να «δέσει» το γλυκό της αϋπνίας.

egkyoskalokairi

Ήλιος

Εννοείται ότι είναι εχθρός και για μία έγκυο γυναίκα. Η έκθεση στον ήλιο προκαλεί απώλεια υγρών και αφυδάτωση της μήτρας. Επίσης, οι ορμονικές αλλαγές καθιστούν μία μέλλουσα μαμά, ακόμα πιο ευαίσθητη στην ηλιακή ακτινοβολία.

Κατακράτηση υγρών

Η ζέστη έχετε υπόψη σας ότι εντείνει το φαινόμενο. Οπότε, τους καλοκαιρινούς μήνες, χρειάζεται να προσέχετε τη διατροφή σας και να αποφεύγετε τροφές, που προκαλούν κατακράτηση, όπως το αλάτι.

Υπόταση

Είναι ένα συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το καλοκαίρι θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα και να μη βγαίνετε απότομα στη ζέστη, διότι η απότομη εναλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει ισχυρό σοκ στον οργανισμό σας.

Δυσφορία

Η ζέστη σε συνδυασμό με το επιπλέον βάρος και το μέγεθος της κοιλιάς (ειδικά σε προχωρημένους μήνες) προκαλούν συχνά δυσφορίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved