Δέκα πράγματα που δεν περιμένετε ότι κάνουν μία νέα μαμά να κλαίει

Είσαι νέα μαμά; Τότε, μάλλον έχεις κλάψει για έναν από τους παρακάτω λόγους.

Δέκα πράγματα που δεν περιμένετε ότι κάνουν μία νέα μαμά να κλαίει

Ενδεχομένως, να σου το έλεγαν κι εσύ δεν τους πίστευες. Μόλις γίνεις μαμά, από τη στιγμή που θα κρατήσεις για πρώτη φορά στην αγκαλιά του παιδί σου, η ζωή σου θα αλλάξει. Και μαζί θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπεις και αντιμετωπίζεις πράγματα κα καταστάσεις, στην καθημερινότητά σου.

Ίσως, φίλες σου που ήταν ήδη μαμάδες, να σε είχαν ενημερώσει ότι θα γίνεις ακόμη περισσότερο ευαίσθητη. Σε σημείο, που δεν θα αναγνωρίζεις τον εαυτό σου. «Θα κλαις με το παραμικρό, ειδικά τον πρώτο καιρό». Το είχαν πει και σε εσάς άλλες μαμάδες; Αλλά και να μην σας το είχαν πει, μάλλον το βιώνετε. Είστε νέα μαμά, διανύετε τον πρώτο καιρό με το μωρό σας και κλαίτε με το παραμικρό.

Και αναρωτιέστε, αν αυτό συμβαίνει μόνο σε εσάς. Όχι, δεν είστε οι μόνες. Οι περισσότερες νέες μανούλες κλαίνε για πολλούς λόγους κάποιους, μάλιστα, δεν τους περιμένουμε. Δείτε παρακάτω, μερικούς από αυτούς.

Το μωρό μεγαλώνει. Βλέπετε τις αλλαγές από εβδομάδα σε εβδομάδα, ότι δε μπαίνει στα φορμάκια του και σας πιάνει συγκίνηση.

Το μωρό κλαίει. Και δεν ξέρετε τι έχει. Και δεν ξέρετε πώς να το βοηθήσετε. Και σας πιάνει, σχεδόν, απόγνωση.

mama kaliei 1

Το μωρό σας γέλασε. Η στιγμή που περιμένατε ήρθε και δε μπορείτε να συγκρατήσετε τα δάκρυά σας.

Η αποφοίτηση. Κι, όμως, εκεί που χαζεύεις το μωρό να κοιμάται ήρεμο, κάνει σκέψεις και όνειρα, που φτάνουν μέχρι την αποφοίτηση του από το πανεπιστήμιο.

Τα μαλλιά. Με ένα νεογέννητο μωρό στο σπίτι, πού χρόνος για εσένα. Και κυρίως, πού χρόνος για να περιποιηθείς τα μαλλιά σου. έτσι, τα έχεις μονίμως πιασμένα πάνω, που βολεύουν κιόλας.

Όταν χυθεί το γάλα. Πόσες και πόσες νέες μανούλες έχουν κλάψει πάνω από το χυμένο στο πάτωμα, γάλα.

Όταν βγείτε την πρώτη σας βόλτα, χωρίς το μωρό. Οι τύψεις ότι το παρατήσατε για να καλοπεράσετε, αρκούν για να βάλετε τα κλάματα.

Δεν μπαίνετε στο τζιν σας. Και κάπου εκεί έρχεται η σκέψη ότι δεν θα ξαναμπείτε σε αυτό (και ας μην ισχύει) και πόσο να αντέξει η νέα μανούλα;

Ταινίες ή διαφημίσεις ή βίντεο ή εικόνες με παιδιά, ηλικιωμένους ή ζωάκια, σας φέρνουν δάκρυα στα μάτια.

Όταν βλέπετε το μωρό σας να κοιμάται. Υπάρχει καλύτερος λόγος για να κλάψει μία μαμά, από τη γαλήνια εικόνα του μωρού της την ώρα του ύπνου;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved