Στάνκογλου: «Η Αλίκη είναι "ακριβό" πλάσμα στη ζωή μου»

Με τα καλύτερα λόγια μιλά για την σύζυγό του, Αλίκη Δανέζη Κνούτσεν ο Γιάννης Στάνκογλου. Μάλιστα με όσα λέει μας κάνει να... λιώσουμε!

Στάνκογλου: «Η Αλίκη είναι "ακριβό" πλάσμα στη ζωή μου»

-Η χειµερινή σεζόν θα σε βρει στο θέατρο «Πορεία» να παίζεις τον Γιούγκερµαν;

«Ναι, στο εµβληµατικό, µεγαλειώδες έργο του Μ. Καραγάτση που διασκεύασε για τη σκηνή ο Στρατής Πασχάλης. Η πρόταση-πρόσκληση του ∆ηµήτρη Τάρλοου να παίξω τον Φινλανδό Βασίλη Κάρλοβιτς Γιούγκερµαν µε κέντρισε και µε χαροποίησε ιδιαίτερα, γι’ αυτό και είπα «όχι» σε άλλες δελεαστικές προτάσεις που είχα» τόνισε στην Real.

-∆αιµόνιος και αδίστακτος ο Ραγκόζιν στον «Ηλίθιο», δαιµόνιος και αδίστακτος και ο Γιούγκερµαν στο έργο του Καραγάτση.

«Τι να κάνω που µε θέλουν «καταραµένο» και «εγκληµατικό»; Τι να παίξω; Ρωµαίο (σ.σ.: γελάει);»

-Και στην τηλεόραση τέτοιους ρόλους σού δίνουν κυρίως. Ειδικά στις σειρές του Πάνου Κοκκινόπουλου είσαι το απόλυτο έγκληµα!

«Εχω κάνει και κωµωδία, αλλά στέκονται οι πιο πολλοί στις µαχαιριές που έχω ρίξει, τι να κάνω; Φταίω εγώ (σ.σ.: γελάει); Θα µε καλέσει, ας πούµε, ο Πάνος για τη νέα σειρά του που έχει πάλι φονικά και θα του αρνηθώ; Ποτέ!»

-Στη ζωή δεν είσαι σκοτεινός τύπος, πάντως.

«Τα έχω τα σκοτάδια µου, αλλά είναι δικά µου, τα παλεύω και τα ξεπερνώ. Οχι, όχι, δεν είµαι ο σκοτεινός τύπος των σειρών του Κοκκινόπουλου, µη φοβάστε! Εχω και χιούµορ και αυτοσαρκασµό και γλυκές νότες.»

-Σε έχω δει σε τρυφερές, γλυκές στιγµές µε την Αλίκη σου. Είστε µαζί πολλά χρόνια…

«Από το 2000 που µε επέλεξε σε κάστινγκ µιας ταινίας. Ολα ξεκίνησαν από θαυµασµό και έπειτα ήρθαν ο έρωτας και η αγάπη που µας κρατούν γερά µαζί. Η Αλίκη είναι ένα ξεχωριστό, «ακριβό» πλάσµα στη ζωή µου.»

-Κι ας υπάρχουν τόσες Σειρήνες γύρω;

«Θα δανειστώ µια ατάκα του Γιούγκερµαν για να σου απαντήσω: «∆εν υπάρχει παρά µόνο ένα κορίτσι σε ολόκληρο τον κόσµο. ∆εν υποκύπτω στις... Σειρήνες!».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved