Αυτά είναι τα συμπτώματα που δείχνουν πρόβλημα με την υγεία του παιδιού

Μην αγνοείτε τα σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του παιδιού σας.

Αυτά είναι τα συμπτώματα που δείχνουν πρόβλημα με την υγεία του παιδιού

Το σώμα όταν δεν πάει κάτι καλά, φροντίζει να το δείχνει το ίδιο μέσα από σημάδια και συμπτώματα. Ένα μεγάλο, όταν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, μπορεί να εξηγήσει πώς αισθάνεται, ώστε να καταλάβει ο άλλος τι συμβαίνει. Στα παιδιά είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, ειδικά σε μικρότερης ηλικίας, καθώς δεν είναι σε θέση να τα περιγράψουν.

Γι’ αυτό και οι γονείς πρέπει να δίνουν σημασία στα διάφορα σημάδια που βλέπουν. Εξάλλου, οι παιδίατροι είναι σαφείς: Οτιδήποτε σας προκαλεί ανησυχία ή προβληματισμό σχετικά με την υγεία του παιδιού σας, πρέπει να απευθύνεστε το συντομότερο δυνατό στον παιδίατρο ή σε νοσοκομείο.

Δείτε λοιπόν, κάποια από τα συμπτώματα που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν:

Υψηλός πυρετός. Αν μάλιστα συνδυάζεται με τη διάθεση του παιδιού, είναι κακόκεφο, λιγομίλητο και δεν έχει καθόλου δυνάμεις.

Πυρετός που διαρκεί περισσότερες από πέντε ημέρες ή που δεν πέφτει με τα αντιπυρετικά. Ο πυρετός που προκαλείται από μία κοινή ίωση, ένα κρυολόγημα ή γρίπη, συνήθως περνάει μέσα σε πέντε μέρες. Αν επιμένει περισσότερο είναι ανησυχητικός.

Πυρετός με πονοκεφάλους, εξανθήματα ή κηλίδες. Σε αυτή την περίπτωση τα συμπτώματα αυτά είναι άκρως ανησυχητικά και πρέπει να καλέσετε επειγόντως τον παιδίατρο.

paidi provlima ygeias 1

Εξανθήματα ή μελανιές που δεν εξαφανίζονται αν πιέσετε το δέρμα. Γενικότερα, πολλά μικρά σπυράκια κάτω από το δέρμα, μελανιές ή εξανθήματα που εμφανίζονται ξαφνικά πρέπει να εξετάζονται περαιτέρω.

Πόνος στο στομάχι που εντοπίζεται χαμηλά και κράμπες που έρχονται και φεύγουν. Αν το παιδί σας αισθάνεται πόνο χαμηλά στο σώμα του και δεξιά, ζητήστε του να αναπηδήσει – αν ο πόνος είναι ανυπόφορος, μπορεί να αποτελεί σημάδι σκωληκοειδίτιδας.

Ξαφνικός πονοκέφαλος που συχνά συνοδεύεται και από εμετό.

Στεγνό στόμα και ξερά χείλη, ξηροδερμία ή εμετός ή διάρροια. Πρόκειται για σημάδια που σχετίζονται με την αφυδάτωση.

paidi provlima ygeias 3

Μελανά χείλη ή αποχρωματισμός γύρω από το στόμα, λαχάνιασμα, ρουθούνισμα ή συριγμός κατά την αναπνοή. Τα προβλήματα στην αναπνοή μπορεί να είναι ανησυχητικά όταν οι ήχοι προέρχονται από το στήθος και τους πνεύμονες και όχι από τη μύτη.

Πρησμένη γλώσσα, χείλη, ή μάτια, ιδίως αν συνοδεύονται από εμετό ή φαγούρα. Τα παραπάνω αποτελούν σημάδια αλλεργικής αντίδρασης (αναφυλαξίας). Τα συμπτώματα μπορούν να περιλαμβάνουν πρήξιμο, προβλήματα στην αναπνοή, και σοβαρά εξανθήματα και χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση.

Εμετός μετά από πτώση. Όταν το παιδί πέφτει και είναι μικρότερο από 6 μηνών ή έχει σύγχυση, απώλεια συνείδησης, κάνει εμετό ή/και έχει σπάσει κάποιο κόκαλο, πηγαίνετε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.


Πηγή:Parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved