Γεννήθηκε στις 24 βδομάδες κύησης και τα κατάφερε!

Τέσσερις μήνες πριν την ημερομηνία τοκετού γεννήθηκε η μικρή Μελίντα!

Γεννήθηκε στις 24 βδομάδες κύησης και τα κατάφερε!

Όταν γεννήθηκε ήταν τόσο μικρή που δεν ήταν πιο βαριά από ένα κουτάκι αναψυκτικού. H Μελίτα μπήκε αμέσως στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών και μέρα με την μέρα ήταν όλο και καλύτερα, έπαιρνε βάρος και μεγάλωνε. Έδωσε μεγάλη μάχη η μικρή και οι νοσοκόμες έλεγαν ότι είναι νευρική αλλά έχει μεγάλο πείσμα και παλεύει για την ζωή της.

Η Μελίντα γεννήθηκε στις 24 βδομάδες κύησης γιατί η μητέρα είχε πολύ υψηλή πίεση, κάτι που έθετε σε ρίσκο τη ζωή της αλλά και του μωρού της. Γεννήθηκε μόλις 270 γρ. που με βάση τα στοιχεία από τον παγκόσμιο οργανισμό γεννήσεων σημαίνει ότι είναι το τρίτο μικρότερο μωρό που γεννήθηκε και επιβίωσε. Ήταν τόσο μικρή που χώραγε μέσα στην παλάμη της γιατρού.

Μεταφέρθηκε στην ΜΕΝ και εκεί η μητέρα της παρέμεινε μαζί της μέρα και νύχτα. Αν και γνώριζαν ότι θα γεννηθεί λιγότερο από ένα κιλό δεν περίμεναν ότι θα είναι τόσο μικρή. Τις πρώτες εβδομάδες δεν ήξεραν καν αν θα τα καταφέρει. Οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς ότι τα περισσότερα πρόωρα μωρά αν επιζήσουν συνήθως έχουν αναπτυξιακή καθυστέρηση, τύφλωση, κώφωση ή εγκεφαλική παράλυση. Oι γονείς όμως είπαν ότι θα πάρουν αυτό το ρίσκο και παρακάλεσαν τους γιατρούς να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν!

Κάποια στιγμή χρειάστηκε να κάνει μια εγχείρηση για να κλείσουν μια αρτηρία η οποία έμεινε ανοιχτή μετά την γέννα και μετά η μητέρα της για πρώτη φορά μετά από τόσο καιρό στην θερμοκοιτίδα κατάφερε να την κρατήσει αγκαλιά.

Ακόμα δεν γνωρίζουν πώς θα είναι όταν μεγαλώσει και αν θα αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Επειδή όμως δεν είχε κάποιες επιπλοκές όπως εγκεφαλική αιμορραγία έχουν αρκετές θετικές ελπίδες. Έχει ακόμα ένα μικρό σωλήνα οξυγόνου για να αναπνέει, πιο πολύ για προληπτικούς λόγους, εξετάστηκαν και τα μάτια της τα οποία τα βρήκαν σε καλή κατάσταση. Πολλοί άνθρωποι αμφέβαλαν, αλλά έχει καταφέρει πολλά! Είναι ένα μικρό θαύμα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved