Νόστιμη και εύκολη συνταγή για καλοκαιρινό παστίτσιο με πέστο βασιλικού

Αυτό το διαφορετικό παστίτσιο, με την υπέροχη γεύση πέστο βασιλικού, που πραγματικά λατρεύω, μυρίζει καλοκαιράκι.

Mamatsita
Νόστιμη και εύκολη συνταγή για καλοκαιρινό παστίτσιο με πέστο βασιλικού

Αν θες και εσύ να φτιάξεις αυτή τη νόστιμη και καλοκαιρινή εκδοχή του παστίτσιου δεν έχεις παρά να αγοράσεις τα υλικά και να το φτιάξεις:

Υλικά:
1 πακέτο πέννες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σου
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κιμά
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κ σ ρίγανη
αλάτι – πιπέρι
1 ποτήρι νερό, χλιαρό
100 γρ. τυρί τριμμένο
για το πέστο χτυπάς στο μούλτι
1 χούφτα φρέσκα κλωναράκια βασιλικού
100 γρ κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο.
για την μπεσαμέλ
100 γρ βούτυρο
100 γρ αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1 αυγό
1 κ γλ μοσχοκάρυδο
1 κ γλ αλάτι
100 γρ τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:
Σοτάρεις τον κιμά και το κρεμμύδι και σβήνεις με το κρασί. Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και αφήνεις τον κιμά να σιγοβράζει για 20 περίπου λεπτά.
Ο κιμάς θα πρέπει να είναι σφιχτός, χωρίς πολλά υγρά. Στο μεταξύ βράζεις τα ζυμαρικά, 2-3 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο βρασμού. Σουρώνεις και ρίχνεις τα μακαρόνια και πάλι στην κατσαρόλα που τα έβρασες. Προσθέτεις το πέστο βασιλικού, το τριμμένο τυρί κι ανακατεύεις καλά.

pastitsio me pesto vasilikou 3


Προσθέτεις τόσες κουταλιές, αναλόγως με το πόσο δυνατή θέλεις να είναι η γεύση του πέστο στα ζυμαρικά σου.
Στη συνέχεια προσθέτεις και τον κιμά στα μακαρόνια κι ανακατεύεις να πάει παντού. Ετοιμάζεις τη μπεσαμέλ βάζοντας σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και προσθέτοντας το αλεύρι. Ανακατεύεις με σύρμα καλά και στη συνέχεια προσθέτεις το γάλα. Συνεχίζεις ν’ ανακατεύεις με το σύρμα μέχρι η σάλτσα να πήξει. Αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις, ανακατεύοντας γρήγορα, το αυγό, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο

pastitsio me pesto vasilikou 2

Βάζεις τα μακαρόνια σ’ ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, καλύπτεις με την μπεσαμέλ και πασπαλίζεις με τριμμένο τυρί.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι η μπεσαμέλ να κάνει αυτή την όμορφη χρυσαφένια κρούστα. Δοκίμασε το, θα σου αρέσει.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved