Με αγάπη για όλα τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου

«Κάνε το καλό και ρίξ’ το στον γιαλό» λέει ο σοφός λαός μας και δε θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω με αυτό το ρητό.

Με αγάπη για όλα τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου

Όσοι βοηθούν μία φίλη τους, ένα παιδάκι που βρίσκεται σε ανάγκη, ή έναν συνάνθρωπο που βρίσκεται σε κίνδυνο, κρατούν για τον εαυτό τους αυτή την καλή τους πράξη. Τι γίνεται όμως όταν ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα μέσα στο οποίο μεγαλώνουν μικρά παιδιά χρειάζεται μαζική βοήθεια και στήριξη; Τότε το βροντοφωνάζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε για να ευαισθητοποιηθούν κι άλλοι. Όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο!

To ΠΕΝ προσφέρει μια στοργική αγκαλιά στα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο ενδοοικογενειακό τους περιβάλλον και τα οποία στερούνται την απαραίτητη φροντίδα και προστασία. Τα παιδιά (ηλικίας από 2 ½ έως 5½ ετών) βρίσκουν εκεί ένα καταφύγιο, ένα ζεστό και ισορροπημένο περιβάλλον μέσα στο οποίο νιώθουν ασφάλεια και συναισθηματική κάλυψη. Σε αυτή την κρίσιμη ηλικία κατά την οποία το παιδί πλάθει την προσωπικότητά του, μαθαίνει να εκφράζει τα συναισθήματά του, να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να επικοινωνεί με το περιβάλλον του. Αυτή τη στιγμή στο ΠΕΝ μεγαλώνουν περίπου 20 παιδάκια με αγάπη και στοργή.

PEN1

Στο ΠΕΝ λειτουργεί και παιδικός σταθμός ο οποίος εξυπηρετεί και τις ανάγκες οικογενειών της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής. Η επαφή των παιδιών μεταξύ τους, τα οποία προέρχονται από διαφορετικά οικογενειακά, κοινωνικά και πολιτισμικά πλαίσια, βοηθά το κάθε παιδί ξεχωριστά να κοινωνικοποιηθεί, να συνειδητοποιήσει την αξία του αλληλοσεβασμού και να αποδεχθεί τη διαφορετικότητα των άλλων παιδιών.

Μία εθελοντική ενέργεια της Henkel Hellas ήταν η αφορμή για να γνωρίσω κι εγώ από κοντά το έργο του ΠΕΝ, τους κοινωνικούς λειτουργούς, αλλά και κάποια από τα παιδάκια που ζουν εκεί. Oι εργαζόμενοι της Henkel Hellas, πήραν αυτή την υπέροχη πρωτοβουλία, κι έτσι στις 8 Ιουνίου, μαζί τους και εγώ, βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις με πινέλα και χρώματα για να βάψουμε τα κάγκελα των εξωτερικών χώρων του νηπιοτροφείου.

 DSC3612

Όλοι οι εργαζόμενοι είχαν χωριστεί σε ομάδες. Κάποιοι ήταν στην ομάδα «Αγάπη», κάποιοι στην ομάδα «Δημιουργία» ή στην ομάδα «Ελπίδα».

Η κάθε ομάδα είχε αναλάβει ένα συγκεκριμένο κομμάτι εργασίας και ξαφνικά γίναμε όλοι μία ομάδα. Με κόκκινη μπογιά ξεκινήσαμε να βάφουμε τα κάγκελα με χαμόγελο και δημιουργική διάθεση. Πρέπει να σας πω ότι δεν είχε τύχει ποτέ στο παρελθόν να βάψω κάποια μεγάλη επιφάνεια με πινέλο. Πάντα πίστευα ότι δεν έχω ταλέντο σε τέτοιου είδους εργασίες. Κοινώς, μη ζητήσετε ποτέ την βοήθειά μου αν θέλετε να βάψετε το σπίτι σας! Όμως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία με έκανε να νιώσω τόσο όμορφα, τόσο ζεστά και τόσο… αγχολυτικά.

Λίγες ώρες μετά, τα κάγκελα του ΠΕΝ ήταν σαν καινούρια. Σκεφτόμουν τη χαρά και τον ενθουσιασμό των μικρών παιδιών που θα έβγαιναν στην αυλή την επόμενη ημέρα και θα έβλεπαν την αυλή τους σχεδόν καινούρια. Κι αυτό χάρη σε αυτήν την ομαδική προσπάθεια. Μακάρι κι άλλες μεγάλες εταιρίες όπως η Henkel Hellas να συνέχιζαν να παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες για προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας. Έτσι, είμαι σίγουρη ότι οργανισμοί όπως το ΠΕΝ δε θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες προκειμένου να συνεχίσουν να προσφέρουν απλόχερα αγάπη και προστασία σε μικρά παιδάκια.

PEN4

Η Henkel Hellas όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Λίγες μέρες πριν δώρισε μία ολοκαίνουρια παιδική χαρά η οποία εγκαινιάστηκε επίσημα στις 24 Μαΐου με ένα παιδικό πάρτι! Πλέον τα παιδιά θα παίζουν στην καινούρια τους παιδική χαρά σε έναν περιποιημένο και φρεσκοβαμμένο προαύλιο χώρο.

Αν θέλετε κι εσείς να προσφέρετε είδη πρώτης ανάγκης στο ΠΕΝ και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε εδώ https://www.pen-kallithea.gr/

Καλή σας μέρα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved