Κέικ ουράνιο τόξο: Η συνταγή της επιτυχίας και 40 ιδέες να το διακοσμήσετε

Και ποιο παιδί δεν τρελαίνεται για κέικ, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα πολύχρωμο κέικ!

Κέικ ουράνιο τόξο: Η συνταγή της επιτυχίας και 40 ιδέες να το διακοσμήσετε

Τα rainbow cakes ή αλλιώς κέικ ουράνιο τόξο, τα τελευταία χρόνια κάνουν την εμφάνισή τους, όχι μόνο ως κέικ, όχι μόνο ως κορμοί αλλά και ως τούρτες, cupcakes και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.

Για αυτό λοιπόν σήμερα, (και επειδή μας το ζητάτε) βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή για αφράτο κέικ ουράνιο τόξο και υπέροχες φωτογραφίες για να το διακοσμήσετε είτε πιάνουν τα χέρια σας, είτε όχι.

Υλικά για κέικ:
500 γρ. Φαρίνα
250 γρ. μαργαρίνη
440 γρ. ζάχαρη
4-5 αβγά
200 ml γάλα
60 ml χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο, πορτοκαλί, μπλε, πράσινο, μοβ)
1 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:
Χτυπάτε τη μαργαρίνη μέχρι να ασπρίσει και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη για 4 λεπτά. Έπειτα ρίχνετε ένα – ένα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα, το μπέικιν, με το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε ελαφρά.
Χωρίστε το μείγμα σας σε 5 ίσα μέρη σε διαφορετικά μπολ. Ρίξτε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής και χρωματίστε το κάθε ένα ξεχωριστά. Έπειτα πάρτε 5 στρογγυλά Νο 22 βουτυρωμένα και αλευρωμένα ταψάκια. Βάλτε σε κάθε ένα τη χρωματιστή ζύμη και ψήστε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθούν. Δοκιμάστε με ένα μαχαιράκι. Μόλις έιναι έτοιμα τα παντεσπάνια σας, αφήστε για 10 λεπτά να κρυώσουν στις φόρμες. Ύστερα τα βάζετε σε πιατέλα και αρχίζετε τη διακόσμηση.

Αν δεν θέλετε να τα φτιάξετε χωριστά (σαν παντεσπάνια): Σε μια φόρμα 23x13 εκ βάλτε τα χρωματιστά υγρά μίγματα το ένα μετά το άλλο ώστε να δημιουργήσετε στρώσεις πριν το ψήσιμο. Έπειτα ψήστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο.

Πώς θα διακοσμήσετε το κέικ που φτιάξατε

1ος τρόπος: Ενώστε με σαντιγί τα κομμάτια σας και καλύψτε και εξωτερικά. Πασπαλίστε με πολύχρωμη τρούφα.

2ος τρόπος: Φτιάξτε βουτυρόκρεμα (ακόμη και με γεύση σοκολάτας) ενώστε τα πολύχρωμα παντεσπάνια σας και διακοσμήστε εξωτερικά.

3ος τρόπος: Ενώστε με κρέμα της επιλογής σας και διακοσμήστε με ζαχαρόπαστα.

Δείτε παρακάτω ιδέες για να διακοσμήστε το πολύχρωμο κέικ που φτιάξατε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved