Τα βασικά πράγματα που ένας άνδρας πρέπει να γνωρίζει για την έγκυο σύντροφό του

Όσα πρέπει να γνωρίζουν και οι μπαμπάδες για την περίοδο της εγκυμοσύνης!

Τα βασικά πράγματα που ένας άνδρας πρέπει να γνωρίζει για την έγκυο σύντροφό του

Η αλήθεια είναι ότι οι άνδρες δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα σχετικά με την εγκυμοσύνη. Ειδικά, όταν πρόκειται να γίνουν για πρώτη φορά μπαμπάδες είναι ελάχιστα εκείνα που ξέρουν. Αλλά αυτό δεν είναι κατακριτέο. Όπως οι -πρώτη φορά-, μέλλουσες μανούλες ενημερώνονται για την πιο όμορφη περίοδο της ζωής τους, έτσι και οι μέλλοντες μπαμπάδες, μαθαίνουν μέρα με τη μέρα.

Αν, λοιπόν, πρόκειται να γίνετε μπαμπάδες και ψάχνετε να μάθετε σχετικά με την εγκυμοσύνη, αυτά είναι τα βασικά πράγματα, που πρέπει να γνωρίζετε για το πώς βιώνει η σύντροφός σας την περίοδο αυτή και πώς μπορείτε να τη βοηθήσετε.

egkyomosini 4

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Πεινάει, γι’ αυτό φροντίστε να μην της λείπει τίποτε. Μην αγχώνεστε, στην πραγματική ζωή η έγκυος σύζυγός σας, δεν θα σας στείλει τα μεσάνυχτα, μέχρι τη… Θήβα για να της φέρετε κοκορέτσι!

Μην σχολιάζετε τις αλλαγές στην εμφάνισή της. Το «Σούζη και τρως και ψεύδεσαι» δεν το λέμε σε μία έγκυο γυναίκα. Όπως και η φράση «κάνε λίγο κράτει, αγάπη μου έχεις γίνει τεράστια», καταλαβαίνετε ότι δεν βοηθάει. Άλλωστε και η ίδια βλέπει τις αλλαγές στο σώμα της, οπότε να είστε υποστηρικτικοί μαζί της και να της τονίζετε πόσο όμορφη είναι. Α ναι, και μη μετράτε τις μπουκιές της. Γιατί, το έχουμε δει και αυτό.

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η μέλλουσα μανούλα πρέπει να ακολουθεί μία υγιεινή διατροφή, που κάνει καλό στην ίδια, αλλά κυρίως, στο μωρό. Όταν, λοιπόν, εκείνη τρώει τα λαχανικά της, μη βγάζετε εσείς τα πιτόγυρα. Υποστηρίξτε την όσο μπορείτε, περιορίστε τα delivery και μη φέρνετε μπροστά της τους πειρασμούς.

egkyomosini 2

Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης δεν είναι μύθος! Είναι πραγματικότητα. Γι’ αυτό δείξτε κατανόηση στις συναισθηματικές της διακυμάνσεις, στα νεύρα της, στη μελαγχολική της διάθεση, στην αφηρημάδα της. Και μην ανησυχείτε, μόλις έρθει το μωρό, θα «επιστρέψει» και η σύζυγός σας. Μέχρι τότε, μόλις φεύγετε από το σπίτι, ρίξτε κι εσείς μια ματιά στον θερμοσίφωνα!

Το σεξ στην εγκυμοσύνη, δεν κάνει κακό στο μωράκι σας. Επειδή, για πολλούς μέλλοντες μπαμπάδες αυτό είναι το μεγάλο άγχος τους. Επίσης, θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν έγκυες που έχουν μεγαλύτερη ερωτική επιθυμία στη διάρκεια της κύησης και υπάρχουν και έγκυες, που δεν έχουν καμία επιθυμία.

Θέλει τον χώρο της στο κρεβάτι. Ειδικά, αν είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη το καλοκαίρι, θέλει και άνεση και την αίσθηση ελευθερίας και ότι δεν την «πνίγει» το κρεβάτι. Που σημαίνει ότι κάποιες φορές, θα πρέπει να κάνετε πέτρα την καρδιά σας και καλοκαιριάτικα να κοιμηθείτε στον καναπέ.

egkyomosini 3



Δεν είναι άρρωστη, αλλά έγκυος. Και ως έγκυο να την αντιμετωπίζετε και τους 9 μήνες!

Όταν έρθει η ώρα του τοκετού, συζητείστε μαζί, αν θα είστε μέσα στην αίθουσα ή όχι. Αν σας ζητήσει να μην είστε μέσα, ενώ θέλετε, μη θυμώνετε μαζί της. Σεβαστείτε το γεγονός ότι μπορεί να μη νιώθει άνετα ή να της δημιουργεί περισσότερο άγχος η παρουσία σας στον τοκετό. Δε σημαίνει, δηλαδή, ότι σας αποκλείει από αυτή τη σημαντική στιγμή.

Είναι κουρασμένη, όχι τεμπέλα. Μην έχετε, δηλαδή, απαιτήσεις η κουζίνα να είναι σαν αυτές που βλέπουμε στις διαφημίσεις. Κι αν δείτε και άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη δεν έγινε και κάτι. Βοηθήστε την κι εσείς με τις δουλειές του σπιτιού.

Έχει, πάντα, δίκιο! Εννοείται, ότι δεν θα έχει πάντα δίκιο, αλλά διαβάστε λίγο παραπάνω για τις ορμόνες… Οπότε, αν θέλετε την ηρεμία σας στο σπίτι, μην ξεχνάτε αυτό…. «Η έγκυος έχει δίκιο»!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved