Φωτογράφος απαθανάτιζε επί δέκα χρόνια οικογένειες που έτρωγαν πάντα ενωμένες τα γεύματά τους! (φωτό)

Ένας φωτογράφος, ο Ντάγκλας Αντέσκο, επί δέκα ολόκληρα χρόνια, κάνοντας υπερωρίες, ζητούσε από οικογένειες να του επιτρέψουν να τις απαθανατίσει ενώ βρίσκονταν γύρω από το τραπέζι και έτρωγαν μαζί το γεύμα ή το δείπνο τους.

Φωτογράφος απαθανάτιζε επί δέκα χρόνια οικογένειες που έτρωγαν πάντα ενωμένες τα γεύματά τους! (φωτό)

Ο ίδιος πρόκειται να εκδώσει σε λεύκωμα τη σειρά αυτή των φωτογραφιών που θα ονομάζει «Οικογενειακό γεύμα» πιστεύοντας πως έτσι θα δείξει και στις επόμενες γενιές πόσο σημαντικό είναι μία οικογένεια να είναι ενωμένη. Πολλές έρευνες άλλωστε έχουν δείξει πως όταν στρώνεται οικογενειακό τραπέζι, αυτό βοηθάει περισσότερο τα παιδιά που είναι πιο υγιή, έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο και οι έφηβοι αποφεύγουν την κατάθλιψη σε μία τόσο ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους.
Υπάρχουν επίσης πολλοί ειδικοί που υποστηρίζουν πως όταν ένα παιδί βλέπει την οικογένεια συγκεντρωμένη και κάθεται και το ίδιο στο τραπέζι, μαθαίνει να είναι πιο κοινωνικό. «Στο οικογενειακό τραπέζι μαθαίνουμε τα παιδιά τρόπους για το πώς να συμπεριφέρονται και να μπορούν να σταθούν σε μία κοινωνία. Τα μαθαίνουμε πώς να μοιράζονται, να διαφωνούν μέσα από συζήτηση για κάτι. Να ακούν συζητήσεις ενήλικων και να συμμετέχουν και αυτά» λένε οι ειδικοί. Δείτε φωτογραφίες από το απίστευτο άλμπουμ του φωτογράφου...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved