Τι μπορεί να κάνει ένας μπαμπάς με το παιδί του;

Ιούνιος! Το καλοκαιράκι ήρθε για τα καλά και μετά από τις καθημερινές απογευματινές βροχές το θερμόμετρο ανεβαίνει σταθερά.

Τι μπορεί να κάνει ένας μπαμπάς με το παιδί του;

Τα σχολεία φτάνουν στο τέλος και προφανώς αναρωτιέστε τι θα κάνετε τα βλαστάρια σας και πως θα περνούν τον χρόνο τους!

Έχετε σκεφτεί πως είναι μία καλή περίοδος για να έρθουν πιο κοντά και με τον μπαμπά; Και λέω πιο κοντά με τον μπαμπά, επειδή όμως γνωρίζουμε, γενικότερα, η μαμά είναι αυτή που βρίσκεται περισσότερες ώρες δίπλα τους.

Μάλιστα, μαμάδες, ίσως είναι και μία καλή ευκαιρία να ασχοληθείτε και λίγο με τον εαυτό σας και την φροντίδα του, όλα αυτά που είπαμε σε προηγούμενη αρθρογραφία!

Τι μπορεί να κάνει ένας μπαμπάς με το παιδί του;

  • Βόλτα με τα ποδήλατα: Ποιο παιδί δεν θέλει να «παραβγεί» με τον γονιό του, να κάνουν ποδηλατάδα, να «ανταγωνιστούν»;
  • Μπάνιο στη θάλασσα ή σε πισίνα: Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερος σχολιασμός εδώ!
  • Παιχνίδια στη θάλασσα: Ναι, μην πείτε ότι είστε μεγάλος για να παίξετε στην παραλία με το παιδί σας! Μόνο προσέξτε και τους άλλους λουόμενους, γιατί όπως και να το κάνουμε είναι ενοχλητικό να σας ακούν να φωνάζετε κοντά στα αυτιά τους ή να έρχεται το μπαλάκι από τις ρακέτες στο κεφάλι κάθε λίγο!
  • Ψάρεμα: Έχετε ψαρέψει ποτέ; Αν όχι, μην ανησυχείτε, θα δείτε ότι δεν είναι κάτι τρομερό! Ίσα ίσα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να περάσετε χρόνο με το παιδί σας, γελώντας, μιλώντας, κάνοντας αστεία… Το θέμα δεν είναι πόσα ψάρια θα πιάσετε αλλά ο χρόνος που θα …ψαρέψετε με το παιδί σας!
  • Μία ημερήσια εκδρομή: Ναι, γιατί όχι; Θα μπορούσατε να περάσετε μία ολόκληρη μέρα μαζί, σχεδιάζοντας το πρόγραμμα από κοινού!
  • Κάντε του μία έκπληξη: Όλοι μας νομίζω ότι χαιρόμαστε με τις εκπλήξεις – ή σχεδόν όλοι μας τουλάχιστον. Άλλωστε, η έκπληξη συνοδεύεται από χαρά, ποιος θα πει όχι στη χαρά;

Δείτε τι άλλο μπορεί να κάνει ένας μπαμπάς με το παιδί του στην παρακάτω gallery

Να θυμάστε: Όλα τα παραδείγματα, είναι απλά κάποια παραδείγματα για το τι θα μπορούσε να κάνει ένας μπαμπάς με το παιδί του, ανεξάρτητα από το αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Το θέμα δεν είναι τόσο το τι ακριβώς θα κάνετε αλλά να βρείτε κάποιους δημιουργικούς τρόπους να περάσετε χρόνο μαζί, χρόνο που θα βοηθήσει στο να δεθείτε ακόμα περισσότερο, χρόνο που το παιδί σας θα θυμάται και θα διηγείται στα δικά του παιδιά με περηφάνεια για τον παππού τους!

Μαρίνα Μόσχα

Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved