Πώς θα μάθει το παιδί μου να δένει τα κορδόνια του;

Ένα από τα πράγματα που τα παιδιά πρέπει να μάθουν στην ηλικία τεσσάρων έως έξι, καθώς αυτή είναι η ηλικία που αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους, είναι το πώς θα δένουν τα κορδόνια τους.

Πώς θα μάθει το παιδί μου να δένει τα κορδόνια του;

Το mothersblog.grσας δίνει μερικές συμβουλές για να μάθουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα:

- Μην καθυστερείτε στο να τα μάθετε να δένει τα κορδόνια. Τα παπούτσια χωρίς κορδόνια, είναι όμορφα και εύκολα στην χρήση για τους μικρούς, αλλά δεν είναι μια μακροπρόθεσμη λύση! Όχι, αργότερα από την έναρξη του σχολείου το παιδί πρέπει να μάθει πως να τα δένει.

- Πριν να ξεκινήσει να μαθαίνει πως να τα δένει , πρέπει πρώτα να ξέρει να ξεχωρίζει την αριστερή και την δεξιά πλευρά. Για να το βοηθήσετε μπορείτε να ζωγραφίσετε κάτι στο ένα χέρι ή να βάλετε ένα αυτοκόλλητο κλπ. Αν το παιδί σας είναι αριστερόχειρας και εσείς δεν είστε καλύτερα να το μάθει κάποιος που είναι αριστερόχειρας.

- Επιλέξτε ένα τρόπο με τον οποίο θα μάθει να τα δένει. Αν για παράδειγμα έχετε άλλο τρόπο εσείς , άλλο η γιαγιά και άλλο η δασκάλα στο νήπιο το παιδί θα μπερδευτεί και δεν θα έχει και κανένα αποτέλεσμα. Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους είναι αυτός που πρέπει να κάνουν δύο θηλιές ίδιες που συνδέονται σε έναν ίδιο κόμπο.

- Όταν προσπαθεί να δέσει τα κορδόνια του να είστε μαζί του και να βλέπετε τις κινήσεις του για να το βοηθήσετε αν χρειαστεί μέχρι να το μάθει καλά.

Στην αρχή η διαδικασία γίνεται αργά αλλά με επιμονή. Μην περιμένετε να το μάθει από την μια μέρα στην άλλη. Κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό εκμάθησης και για αυτό και δεν μπορείτε να το πιέζετε. Καλύτερα να το μάθει με αργό ρυθμό και σωστά παρά να το πιέσετε να το μάθει γρήγορα και να μπερδευτεί και να απογοητευτεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved