Το μαγικό λεωφορείο της ανακύκλωσης

Η ανακύκλωση δεν είναι ένα καινούριο θέμα που μαθαίνουμε για πρώτη φορά. Απλώς σε αυτή τη φάση της ζωής μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην διαβίωσή μας αλλά φυσικά και στο μέλλον του πλανήτη μας.

Το μαγικό λεωφορείο της ανακύκλωσης

Αυτός είναι και ο λόγος που είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά μας τι θα πει ανακύκλωση και πόσο σημαντικό είναι να την βάλουμε για τα καλά στη ζωή μας. Να σκεφτόμαστε οικολογικά και να φροντίζουμε για την προστασία του πλανήτη που είναι το σπίτι μας.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δυο κάδους στο σπίτι μας. Έναν για τα απορρίμματα που προορίζονται για ανακύκλωση και έναν για όλα εκείνα που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν. Έτσι, μόλις γεμίσει ο κάδος της ανακύκλωσης τον αδειάζουμε στους μεγάλους μπλε κάδους που υπάρχουν στην γειτονιά μας. Με αυτόν τον τρόπο η Ελενα έχει μάθει να διαχωρίζει τα ανακυκλώσιμα υλικά και φυσικά να προσφέρει με τον δικό της τρόπο στο οικοσύστημα αποκτώντας περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθησία.

LEOFOREIO ANAKIKLOSIS 7

Πριν λίγες μέρες έμαθα για την καινούργια δράση της ΑΒ Βασιλόπουλος στο πλαίσιο της δράσης #allazoumesinithies που αφορά στο πρώτο - στην Ελλάδα και Παγκοσμίως - Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης. Μία εκπαιδευτική πρωτοβουλία που κάνει τη διαφορά σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και πρωτίστως στα παιδιά μας.

LEOFOREIO ANAKIKLOSIS 6
LEOFOREIO ANAKIKLOSIS 1

Αυτή τη φορά η ΑΒ Βασιλόπουλος ταξιδεύει το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα μέσα από ένα σύγχρονο διώροφο λεωφορείο. Το «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» απευθύνεται σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και με την βοήθεια ειδικών συνεργατών και εκπαιδευτικών μεταδίδει με βιωματικό τρόπο τις αρχές της ανακύκλωσης στα παιδιά μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πλούσιο ειδικά σχεδιασμένο υλικό.

LEOFOREIO ANAKIKLOSIS 9

Κάπως έτσι είχα κι εγώ την ευκαιρία να παρακολουθήσω την παρουσίαση μαζί με την Έλενα και φυσικά να κάνουμε ανακύκλωση στα ειδικά διαμορφωμένα μηχανήματα που υπάρχουν μέσα στο λεωφορείο. Η Έλενα απάντησε σε κριτικές ερωτήσεις της υπεύθυνης που έχει αναλάβει την ενημέρωση των παιδιών. Μπήκε στην διαδικασία να σκεφτεί τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικά να μάθει κάποια πράγματα που για τους μεγάλους μπορεί να φαίνονται απλά και δεδομένα αλλά για τα παιδιά τελείως άγνωστα και σύνθετα. Όπως για παράδειγμα ότι πολλές θαλάσσιες χελώνες πεθαίνουν καθώς νομίζουν ότι οι πλαστικές σακούλες που επιπλέουν στη θάλασσα είναι μαλάκια με αποτέλεσμα να προσπαθήσουν να τις φάνε ή να τυλίγονται μέσα σε αυτές και να παθαίνουν ασφυξία.

LEOFOREIO ANAKIKLOSIS 3

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στην ΑΒ Βασιλόπουλος γι’ αυτή τη σπουδαία δράση που κάνει πράξη το όραμά της, να προσφέρει το καλύτερο σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σήμερα να αριθμεί 70 κέντρα ανακύκλωσης που είναι τοποθετημένα σε ισάριθμα καταστήματα του ΑΒητικου δικτύου σε όλη τη χώρα.

LEOFOREIO ANAKIKLOSIS 5

Μακάρι όλοι, μικροί και μεγάλοι να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση και ευαισθησία και έτσι ίσως ο κόσμος μας γίνει καλύτερος.

Καλή σας ημέρα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved