Ανάπτυξη βρέφους: Τα σημάδια που δείχνουν ότι τα μωρό σας αναπτύσσεται φυσιολογικά

Τα σημάδια, που θα σας καθησυχάσουν για την ανάπτυξη του βρέφους σας.

Ανάπτυξη βρέφους: Τα σημάδια που δείχνουν ότι τα μωρό σας αναπτύσσεται φυσιολογικά

Ακόμη κι αν στην αρχή φοβάστε ότι δεν γνωρίζετε πολλά πράγματα για το νεογέννητο μωρό σας, μετά από λίγες εβδομάδες, μπορείτε να ξεχωρίσετε τη διαφορά ανάμεσα στο κλάμα της πείνας και στο κλάμα της κούρασης. Και παρόλο που οι νέοι γονείς γνωρίζουν με τον καιρό όλο και περισσότερα για το μωρό τους και αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση κι εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους, δεν παύουν να ανησυχούν.

«Τρώει αρκετά το μωρό», «Χορταίνει», «Πώς θα ξέρω αν το… πιάνει το γάλα μου», είναι κάποιες από τις συνηθισμένες, αλλά έντονες ανησυχίες, κυρίως, των νέων γονιών. Δείτε, λοιπόν, παρακάτω κάποια σημάδια, που θα σας καθησυχάσουν ότι το βρέφος σας αναπτύσσεται φυσιολογικά.

Όταν ηρεμεί στο άγγιγμά σας ή όταν ακούει τη φωνή σας

anaptiksi vrefoys 1

Η φωνή σας ήταν η μόνη που άκουσε το μωρό όταν βρισκόταν στη μήτρα. Ήταν για εκείνο μια γλυκιά μελωδία, έτσι όταν γεννιέται, ακούγοντας τον γνώριμο ήχο της φωνής σας, αισθάνεται γαλήνια. Γι’ αυτό, λοιπόν, όταν το βρέφος ηρεμεί είτε στο άγγιγμά σας, είτε στον ήχο της φωνής σας, είναι ένα σαφές σημάδι ότι έχει γίνει το πρώτο σημαντικό βήμα για το δέσιμό μας και ότι αναπτύσσεται συναισθηματικά

Αλλάζετε 8 με 10 υγρές πάνες την ημέρα και παίρνει βάρος

anaptiksi vrefoys 3

Αυτό σημαίνει ότι τρέφεται κανονικά και αναπτύσσεται φυσιολογικά. Μάλιστα, οι υγρές πάνες είναι ένα τρόπος για να καταλάβουν οι μαμάδες που θηλάζουν, αν το μωρό τους πίνει αρκετό γάλα.

Είναι ήσυχο και παρατηρητικό μερικές φορές μέσα στην ημέρα

anaptiksi vrefoys 2

«Τα μωρά μετά τον πρώτο μήνα ζωής τους, περνούν περισσότερο χρόνο ξύπνια. Και μπορούν να παρατηρούν περισσότερο το χώρο και να παίρνουν περισσότερες πληροφορίες», τονίζει η δρ. Shu. Και αυτό είναι ένα σημάδι ότι το βρέφος παρατηρεί τον κόσμο και αρχίζει να αναπτύσσεται.

Στρέφει το κεφάλι του σε κάθε νέο ήχο

anaptiksi vrefoys 4

Και σταματάει για να ακούσει. Τα μωρά είναι σε θέση να ακούσουν από τη γέννηση, αλλά θέλουν λίγες εβδομάδες για να φιλτράρουν τους ήχους του εξωτερικού περιβάλλοντος, από εκείνους της μήτρας. Όταν, λοιπόν, στρέφει το κεφάλι του, σημαίνει ότι η ακοή του εξελίσσεται φυσιολογικά και χρησιμοποιεί το μυαλό του για να διακρίνει τους ήχους.

Εξετάζει τα σχέδια, τα χρώματα και την κίνηση

anaptiksi vrefoys 5

Αυτό σημαίνει ότι η όραση του μωρού «ακονίζεται» και αναπτύσσεται φυσιολογικά ο εγκέφαλός του

Σας κοιτάει στα μάτια, χαμογελάει, «φλερτάρει» με τους ανθρώπους

anaptiksi vrefoys 6

Όλες αυτές οι αλληλεπιδράσεις δείχνουν ότι το μωρό συνδέεται μαζί σας και γίνεται πιο «ενημερωμένο» για το περιβάλλον του. Επίσης, αποτελεί ένα εμφανές σημάδι ότι το μωρό σας γίνεται ένα κοινωνικό κι ευτυχισμένο πλάσμα

Αρχίζει να υποστηρίζει το βάρος του

anaptiksi vrefoys 1

Ναι, αυτοί οι μικροί μύες αρχίζουν και γίνονται δυνατότεροι. Πολλά μωρά κρατούν, έστω και για πολύ λίγο, το κεφάλι τους, στον πρώτο μήνα. Μέχρι τον τρίτο συνήθως το καταφέρνουν πιο τακτικά και με μεγαλύτερη ικανότητα.

Διαβάστε επίσης

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που θα ήθελε το μωρό να ξέρεις για το πώς σε βλέπει!

Έξι μηνών βρέφος: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ανάπτυξή του

Η ανάπτυξη του βρέφους μήνα - μήνα σε φωτογραφίες

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved